MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 08. 03. 2011.

"Oazin" pokladni raštimani orkestar

Oazin raštimani orkestar
Oazin raštimani orkestar izazvao je opću pažnju

Na osmom Pokladnom karnevalu u Belom Manastiru, održanom 8. III. 2011. godine, učestvovala je i vesela sviračko-muzikantska ekipa sastavljena od dječaka i djevojčica s "Oazinih" dječjih kreativno-likovnih radionica, koji danas djeluju kao Dječja kreativna zadruga "Oazica". Iako su u karnevalskoj povorci stupali zadnji, njihov raštimani orkestar privukao je opću pažnju, i to ne samo zato što su – predvođeni svojim tetama Stelom i Jelenom – stvarno svirali vrlo, vrlo "raštimano", nego i zato što su nosili veliki transparent na kome se kočoperio vrlo aktuelan slogan:
Kakva država takav i orkestar.

Stupivši na karnevalsku pozornicu, uspjeli su zbuniti i samog klauna Bubija. A on, jadničak, nije uopće shvatio tko su, pa je – nakon što su sišli s pozornice – prozivao Udrugu žena Oaza, a oni su mu dovikivali: To smo mi! Inače snalažljivi Bubi (npr. pita jednog maškaranta: Što radiš?, a ovaj mu odgovori: Ništa, na što Bubi lupi: Pozdravlja te Pišta!) sigurno se u sebi zapitao: kakva je to udruga žena kad za nju nastupa sama dječurlija. Naš raštimani orkestar predvodila je u trbušastog, brkatog i "zulufastog" tamburaša maskirana Jelena, koga je (ili koju je) Bubi upitao jeli muško ili žensko, a da bi to ustanovio, počeo ju je potezati za – čakšire!

 

Oazin raštimani orkestar
Oazini raštimani muzikanti zbunili su Bubija
Oazin raštimani orkestar
Jeste li Vi žensko ili muško?

 

Oazin raštimani orkestar
Doviđenja do sljedećeg karnevala
Oazin raštimani orkestar
Priznanje za učešće

Na prošlogodišnjem Pokladnom karnevalu "Oazini" su mališani bili maskirani u molere, na ovogodišnjem su bili "raštimani" muzikanti, a što će biti nagodinu? Ako imate kakvu ideju, slobodno nam javite.

 (Kako su prošle godine izgledati
"Oazini" moleri,  možete vidjeti ovdje.)

Pročitano 2068 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok