MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 18. 12. 2010.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica u studenom 2010.

Rad Oazinih gerontodomaćica
Gerontodomaćica Gordana pere suđe

Ove je godine Mirovna grupa Oaza organizirala pomoć starim osobama s područja Grada Belog Manastira putem javnih radova preko HZZ-a i to tako što je zaposlila dvije gerontodomaćice (Martu Lindeman i Gordanu Jovanović) na puno radno vrijeme i na rok od šest mjeseci.

Gerontodomaćice su počele s obilascima starih osoba u listopadu i radit će taj posao do 31. III. 2011. godine. Tokom studenoga obilazile su 24 stare osobe u Belom Manastiru, Branjinom Vrhu i Šećerani (19 žena i 5 muškaraca). Ukupan broj posjeta u tom mjesecu iznosio je 160.

Po vrstama posla gerontodomaćice su izvršile: 45 spremanja u kući, 36 nabavki namirnica, 18 uređivanja dvorišta, 13 odlazaka liječniku, 12 pranja suđa, 7 sređivanja kućne dokumentacije, 5 priprema jednostavnijih jela, potom 2 puta pomoć oko osobne higijene, 2 puta pranje rublja, 2 puta plaćanje kućnih računa, 2 puta pomoć u ostvarivanju prava iz zdravstva i socijalne skrbi i po jedna nabavka odjeće i ogrjeva.

Pored navedenoga gerontodomaćice su odradile i mnoštvo posebnih zahtjeva svojih korisnika kao što su: unošenje drva (26 puta), mjerenje tlaka (78 puta), donošenje lijekova (12 puta) itd. te 160 razgovora o temama koje zanimaju stare osobe.

Rad Oazinih gerontodomaćica
Korisnicima treba pomoć u kući...
Rad Oazinih gerontodomaćica
...ali još više prijateljskih razgovora

Gerontodomaćice se svake srijede ujutro u prostorijama "Oaze" sastaju s voditeljicom projekta Vesnom Nedić i asistenticoma na projektu Dubravkom Simendić kako bi se razmotrili brojni problemi starih osoba, od kojih su neke veoma stare, a neke bolesne. "Oaza" ima višegodišnje iskustvo u pružanju pomoći starim i nemoćnim osobama pa se za svaki problem pronađe rješenje.

Pročitano 1059 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok