MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 28. 11. 2010.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica u listopadu 2010.

Oazine gerontodomaćice
V. Nedić, G. Jovanović, D. Simendić, M. Lindeman

Ove je godine Mirovna grupa Oaza organizirala pomoć starim osobama s područja Grada Belog Manastira putem javnih radova preko HZZ-a i to tako što je zaposlila dvije gerontodomaćice (Martu Lindeman i Gordanu Jovanović) na puno radno vrijeme i na rok od šest mjeseci. Gerontodomaćice su počele s obilascima starih osoba početkom listopada i radit će taj posao do 31. III. 2011. godine. Tokom listopada obilazile su 24 stare osobe u Belom Manastiru, Branjinom Vrhu i Šećerani (18 žena i 6 muškaraca). Ukupan broj posjeta u tom mjesecu iznosio je 110.

Po vrstama posla gerontodomaćice su izvršile: 45 spremanja u kući, 13 nabavki namirnica, 10 uređivanja dvorišta, 8 pranja suđa, 5 puta pomoć u ostvarivanju prava iz zdravstva i socijalne skrbi, 4 pripreme jednostavnijih jela, 4 nabavke zimnice, 3 puta pomoć oko osobne higijene, 3 sređivanja razne kućne dokumentacije, 2 pranja rublja, po jedanput nabavka odjeće, šivanje i krpanje, plaćanje kućnih računa, odlazak liječniku…

Pored toga gerontodomaćice su odradile i posebne zahtjeve korisnika kao što su: mjerenje tlaka, raspored lijekova i mjerenje temperature (38 puta), unošenje drva (27 puta), klanje živine (2 puta) hranjenje kućnih ljubimaca (2 puta), pravljenje i nošenje cvjetnog aranžmana na groblje (2 puta) i po jedanput skupljanje oraha za zimu, nošenje naočala za čitanje na popravak itd.

Gerontodomaćice se svake srijede ujutro u prostorijama "Oaze" sastaju s voditeljicom projekta Vesnom Nedić i asistenticoma na projektu Dubravkom Simendić kako bi se razmotrili brojni problemi starih osoba, od kojih su neke veoma stare,  a neke bolesne. "Oaza" ima višegodišnje iskustvo u pružanju pomoći starim i nemoćnim osobama pa se za svaki problem pronađe rješenje.

Pročitano 759 puta
Prethodni i sljedeći članak: « "Oaza" na Facebooku "Oazine" dječje radionice »
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok