MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 07. 11. 2010.

Martin je u Zagrebu

Martin je u Zagrebu
Martin je u Zagrebu, a ne samo u Belom Manastiru

U petak, 5. XI. 2010. godine, s početkom u 10 sati svoja vrata na dva šatora i pedesetak drvenih kućica, smještanih u centru Zagreba, otvorila je deveta po redu manifestacija pod nazivom "Martin je u Zagrebu". Najveća vinska "veselica" u Zagrebačkoj županiji traje od 5. do 15. XI, a Zagrepčani i njihovi gosti imaju priliku uživati u vrhunskim i kvalitetnim vinima iz cijele Hrvatske, prigodnim gastronomskim delicijama i bogatom muzičkom programu. "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedićzatekla se tih dana u Zagrebu i donijela nam seriju fotografija snimljenih na toj manifestaciji.

 

Intimniju atmosferu u okviru te manifestacije pruža "Badelov vinski šator" na Cvjetnom trgu, dok je ugođaj vinskih cesta Zagrebačke županije prisutan među brojnim drvenim kućicama koje se nalaze na potezu od Cvjetnog trga duž Margaretske ulice. Po prvi puta manifestacija je dobila i "Agrokorov veliki šator" na Trgu bana Josipa Jelačića. U velikom šatoru svake se večeri s početkom u 20:00 sati održava koncert. U jedanaest dana svi posjetitelji mogu okusiti mnogo vrhunskih i kvalitetnih vina te se dobro zabaviti uz etno, rok, latino ili primjerice džez-muziku.

Martin je u Zagrebu
Kućice na Trgu bana Josipa Jelačića
Martin je u Zagrebu
Kušanje kvalitetnih vina

Manifestaciju "Martin je u Zagrebu" osnovali su prije devet godina Hadži i Pajo iz "Kraljeva ulice" s ciljem da u centru Zagreba naprave odličnu atmosferu u sklopu obilježavanja dana Sv. Martina – Martinja i omoguće vinarima predstavljanje svojih vrhunskih i kvalitetnih vina. Svake godine program se razvijao i proširivao pa je ovogodišnji "Martin je u Zagrebu" najveći dosad po broju sudionika (preko 50 malih, srednjih i velikih vinara) i prostoru na kojem se odvija program (Trg Petra Preradovića, Margaretska ulica i Trg bana Josipa Jelačića).

Martin je u Zagrebu
Drvene igračke za djecu
Martin je u Zagrebu
Štand s rukotvorinama

Martin je u Zagrebu
Šator - restoran na Trgu bana Jelačića
Martin je u Zagrebu
Zdjelice od kruha po 5 kuna

 

Opis manifestacije "Martin je u Zagrebu" preuzeli smo s web-stranice: Kaj ima, Zagrebe?

Pročitano 1335 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok