MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 19. 07. 2022.

"Dostojanstveno starenje": Klub filma i knjige

Zanimljiva rasprava o filmu 'Braća i sestre'Zanimljiva rasprava o filmu 'Braća i sestre'U utorak, 19.7.2022. godine, u "Oazinom" dnevnom boravku održano je prvo druženje radnog naslova "Klub filma i knjige" po programu "Dostojanstveno starenje" Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, namijenjeno uglavnom ženama. Ovom novom druženju ljubitelja filmova i lijepe riječi, uz zaposlenicu Anu, prisustvovale su Mirjana, Kristina i Anica (na slici), koje su za prvo druženje takve vrste izabrale razgovor o francuskom obiteljskom filmu "Braća i sestre", odgledanom tog popodneva na programu HRT 1.

Film režiserke Anne Giafferi iz 2013. godine kombinacija je drame i komedije, koji na zanimljiv način obrađuje međusobne odnose braće i sestara nakon iznenadne smrti oca, koji je živio sam na otoku Ré nakon tragične smrti svoje supruge, a njihove majke. Kao i u životu, i u filmu je bilo evociranja i lijepih sjećanja na zajednički život u roditeljskom domu, ali i svađa i optuživanja poput tko je bio više voljen, pažen, mažen i drugo.

Tema obiteljskih odnosa, bliska gotovo svakome, uvukla je u zanimljivu raspravu sve četiri sudionice druženja, koje su svaka za sebe imale bliske ili gotovo iste situacije, odnosno primjere iz svoje obitelji ili bliže okoline. Rasprava uz kolače povodom Mirjaninog rođendana i osvježenje u lijepom, ugodnom okruženju, s obzirom na vanjske ekstremno tople uvjete, super je protekla i sudionice su se razišle u dobrom raspoloženju, uz konstataciju da je ovakav vid druženja baš zanimljiv te da ga treba ponoviti i uvrstiti u redovan raspored "Oazinih" događanja.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok