MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 31. 07. 2010.

Koncert Gorana Bregovića u Pečuhu

Koncert Gorana Bregovića u Pečuhu
Bregović i Orkestar za svadbe i sahrane

Na besplatni koncert Gorana Bregovića i njegovog Orkestra za svadbe i sahrane, koji je održan 31. VII. 2010. godine na pečujskom Katedralnom trgu, zaputila se i brojna "Oazina" ekipa sastavljena od "Oazinih" zaposlenika, volontera i korisnika. "Oazini" su "predstavnici" na koncert stigli još za dana, dok su brojni posjetioci (kojih je prema procjenama novinara Mađarskog radija bilo oko 7.000) tek stizali, tako da su se mogli fotografirati za uspomenu i za "Oazinu" web-stranicu.

Koncert Gorana Bregovića u Pečuhu
Oazina ekipa na koncertu

Na koncertu je bio i novinar "Glasa Slavonije" Tomislav Levak, koji piše da je nastup nekadašnje "alfe i omege" "Bijelog dugmeta" s odličnim sviračima iz Srbije i pjevačicama iz Bugarske bio logičan izbor za ovogodišnji ICWiP koji se bavio Balkanom. Od početne "Opa-cupa" do završnog hita "Mesečina" Bregović, uobičajeno u bijelom odijelu, i prateća ekipa nizali su "reciklaže" velikih hitova "Dugmeta", obrade narodnih napjeva s područja Balkana, ali i novije Bregovićeve pjesme, pisane za druge izvođače ili filmove.

Levak primjećuje da je Bregovićev "miš-maš" mnogo bolje sjeo onima koji su na koncert stigli s bivših jugoslavenskih prostora (Hrvatska, Srbija, BiH), nego Mađarima, što je bilo i za očekivati, no činjenica je da se refren "Artiljerija" kad je izvođen Tozovčev hit "Jeremija" orio iz mnoštva grla, kao i da je gledalište eksplodiralo kad je čulo prve taktove hita "Kalašnjikov".

Koncert Gorana Bregovića u Pečuhu
Publika se okuplja na Katedralnom trgu
Koncert Gorana Bregovića u Pečuhu
7.000 posjetilaca iz Mađarske i okolnih zemalja
Pročitano 790 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok