MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 13. 12. 2021.

"San ljetne noći" u osječkom HNK-u

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U ponedjeljak, 13. XII. 2021. godine, s početkom u 19 sati, na programu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku bila je komedija "San ljetne noći" Williama Shakespearea (čitaj: Vilijam Šekspir; 1564-1616).

O piscu se opširna biografija može pročitati OVDJE, a prikaz komedije OVDJE.

Na predstavi je bila i "Oazina" aktivistica Ana Jeličić pa evo i njezinog izvještaja s tog "događanja":

"U ove hladne, tmurne i sive dane posjet Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, u organizaciji VSNM Osječko-baranjske županije i u suradnji sa SKD-om 'Prosvjeta' – Pododbor Beli Manastir, bilo je pravo osvježenje za brojne Baranjce i Osječane.

Članica 'Oaze' Savica Vujatović (desno)Članica 'Oaze' Savica Vujatović (desno)Odlični glumci: (Vilinji svijet) Armin Ćatić, Sandra Lončarić, Matija Kačan – (Ljudski svijet) Duško Modrinić, Selma Mehić, Antonio Jakupčević, Ivan Čačić, Ivana Soldo Čabraja, Antonia Mrkonjić – (Zanatlije) Aljoša Čepl, Ivan Simon, Miroslav Čabraja, Matko Duvnjak Jović, Dora Bogdanović, Nora Čabraja, uz izvrsnu režiju mlade Tamare Damjanović, na zanimljiv i publici dopadljiv način uprizorili su to staro djelo iz 1595-96. godine s uvijek aktualnom temom – temom ljubavi.

Na kraju predstave izvođači su nagrađeni velikim pljeskom, a publika je zadovoljna i dobro raspoložena napustila kazalište. Bila je to jedna ugodno provedena večer ispunjena smijehom, u lijepom okruženju, prijatnom društvu i dobrom raspoloženju, baš onim što je svima nedostajalo."

Na predstavi je bila i administratorica "Oazine" web-stranice. Evo i njezinih taksativno nabrojanih utisaka:

  • Glumci su bili super.
  • Predstava je bila komična. Zabavna. Za odmoriti mozak od teških tema koje nas svakodnevno okružuju.
  • Bilo je dosta publike s obzirom na situaciju.
  • Na ulazu u kazalište skeniraju se covid-potvrde. Postoje i sredstva za dezinfekciju, također na ulazu. U kazalištu je obavezno nošenje maski, ali više nema razmaka, sjedi se numerirano i jedni do drugih.
  • Impresivna scenografija studenata 1. i 2. godine preddiplomskog studija na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu.
  • Predstava je završila poznatom baladom Elvisa Presleya "Can't Help Falling in Love". Pjevali su je svi glumci, a Aljoša Čepl je svirao na gitari. Po njihanju glava u publici izgledalo je kao da je i publika zapjevala.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok