MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 08. 07. 2010.

Centar za edukaciju Orahovica

Centar za edukaciju Orahovica
Plivački bazen

Kad je prošle, 2009. godine osam "Oazinih" aktivist(ic)a bilo na seminaru "Samofinanciranje udruge" u Orahovici, na "Oazinim" smo internetskim stranicama objavili članak o mjestu na kome je taj seminar održan, ističući izuzetnu uređenost toga mjesta. Nakon ovogodišnjeg seminara "Strateško planiranje" održanog na istom mjesto možemo samo ponoviti ono što smo prošle godine napisali:

Na brežuljku iznad Orahovice, a na obroncima Krndije, lijevo od lokalne ceste za Novu Jošavu, nalazi se klimatsko lječilište odn. dječje odmaralište "Merkur", koje je u vlasništvu Gradskog društva Crvenog križa Osijek. To odmaralište ima dugu tradiciju održavanje škole u prirodi za slavonsko-baranjske (a i ostale) učenike osnovnih škola, a izgradnjom zatvorenog bazena 2005. godine započinje i program škole plivanja.

Kompleks odmarališta prekrasno je uređen (s pravom engleskom travom!), posjeduje raznovrsni smještaj, restoran, terene za sport i rekreaciju i ograđeno parkiralište. Pogodan je za svaki oblik boravka u prirodi, kao i za održavanje seminara, konferencija i slično.

Centar za edukaciju Orahovica
Pogled sa zgrade bazena
Centar za edukaciju Orahovica
Kućice za osoblje

Službeno, odmaralište se zove Centar za edukaciju Orahovica, a njegove su funkcije: škola u prirodi, obuka neplivača, obuka članstva i ekipa Crvenog križa, znanstveni programi, seminari, savjetovanja i radionice u cilju daljnjeg razvoja civilnog društva. U posljednjih nekoliko godina Mirovna grupa Oaza desetak je puta organizirala boravak i edukacije svojih aktivista i korisnika u tom edukacijskom centru.

Centar za edukaciju Orahovica
Restoran
Centar za edukaciju Orahovica
Igralište i parkiralište
Pročitano 2890 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok