MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 22. 06. 2020.

Obilježen Dan antifašističke borbe

Predrag Stojanović, Ivana Bandiv Paulić i Tomislav RobPredrag Stojanović, Ivana Bandiv Paulić i Tomislav Rob(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovde i ovdje)

U ponedjeljak, 22. VI. 2020. godine, Udruga antifašističkih boraca i antifašista (UABA) Beli Manastir, pod vodstvom Nikole Opačića, i UABA Osijek organizirale su obilježavanje Dana antifašističke borbe u Osječko-baranjskoj županiji. Vijenci i cvijeće položeni su u Baranji na spomenike na Partizanskom groblju i u centru Belog Manastira te na spomenike u Bolmanu i Batini.

U Slavoniji vijenci su položeni na više mjesta: u Osijeku, Paučju, Boroviku, Podgorju... Počast poginulim učesnicima narodnooslobodilačke borbe odali su predstavnici Zajednice UABA Vukovarsko-srijemske županije (VSŽ), UABA Osijek te Vijeća srpske nacionalne manjine (VSNM) VSŽ i VSNM Osječko-baranjske županije (OBŽ). Uime Saveza ABA Republike Hrvatske vijenac je u Podgorju položio Nikola Opačić.

Polaganje vijenaca na spomenik u centru Belog ManastiraPolaganje vijenaca na spomenik u centru Belog ManastiraNa Trgu slobode u Belom Manastiru vijence su uime Grada Belog Manastira (GBM) položili gradonačelnik Tomislav Rob i njegovi zamjenici Ivana Bandov Paulić i Predrag Stojanović, uime UABA BM Ilonka Brnović, Nikola Živković i Dragica Krbavac, uime Baranjsko-ruskog društva prijateljstva Svetozar Vakanjac i Nikola Muždeka, uime VSNM OBŽ / Srpskog narodnog vijeća Dejan Jeličić i Jelena Opačić-Matijević, uime VSNM u GBM / Gradskog odbora (GO) SDSS-a Svetlana Žarković, Bogdan Tišma i Slobodanka Adžija i uime GO SDP-a Sonja Kučera, Marko Bogatić, Aleksandar Momčilović i Mario Kovač.

Pred pedesetak okupljenih građana na belomanastirskom Trgu slobode o Danu antifašističke borbe govorio je Nikola Opačić, a prisutnima se obratio i belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob (HDZ), naglasivši da su Dan antifašističke borbe i antifašizam temelj Ustava Republike Hrvatske te da na tim temeljima i na temeljima Domovinskog rata počiva jedna moderna Hrvatska.Polaganje vijenaca na spomenik na Partizanskom grobljuPolaganje vijenaca na spomenik na Partizanskom groblju

(Fotoalbum BaranjaMedije OVDJE; snimio Rajko Cicak)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok