MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 04. 05. 2020.

Najava "Tirkiznog tjedna" Udruge "JA KA"

Veselinka KastratovićVeselinka KastratovićObjavljujem pismo medijima Veselinke Kastratović, predsjednice udruge "JA KA":

Približava se 8. svibnjaSvjetski dan borbe protiv karcinoma jajnika. Kao i prethodnih godina, Udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika "JA KA" Osijek taj dan posebno obilježava. Stoga smo planirale od 4. do 8. svibnja 2020. godine obilježiti "Tirkizni tjedan" nizom aktivnosti kojima želimo upozoriti građane na razornost oboljenja karcinoma jajnika, potaknuti žene da odlaze na ginekološke preglede i dati potporu oboljelim ženama.

Zbog pandemije koronavirusa ne možemo "Tirkizni tjedan" obilježiti kako smo planirale, ali možemo i želimo i nadalje biti s našim članstvom, prijateljima, građanima. Stoga smo dio naših planiranih aktivnosti odgodile za neko vrijeme bez opasnosti od zaraze koronavirusom. Dio aktivnosti provest ćemo u virtualnom svijetu. Već u travnju započele smo s mini-videoradionicama "Važno je znati, iskustvo oboljele žene". Sve radionice mogu se naći na FB-profilu Udruge "JA KA".

Prošlogodišnju aktivnost "Druženje u perivojima i parkovima", koju smo provodile širom Slavonije i Baranje, nastavile smo i ovoga proljeća, nešto drugačije. Pozvale smo žene da nam se pridruže, ali iz sigurnosti svojih domova, iz vrtova, s balkona i terasa, snime neki lijep detalj, pročitaju nam neku svoju pjesmu ili pjesmu omiljenog pjesnika, snime nam kućne ljubimce i pošalju nam to što su snimile. Mi sve to objavljujemo na našem FB-profilu, s kratkim informacijama o našim autoricama. I vrijeme pandemije koronavirusa možemo učiniti podnošljivijim i ljepšim. Uz kavicu, čaj, neki fini kolač, u sigurnosti doma, žene mogu pregledati naš FB-profil, pročitati nešto lijepo, pogledati prelijepe fotografije cvijeća, životinja, lijepih krajolika…

Tijekom ovoga tjedna, na FB-profilu naše udruge, redovno ćemo objavljivati fotografije, tekstove i materijale vezane za žensko genitalno zdravlje. Započele smo s najavom onoga što smo danas, da živimo život prije pandemije, željele podijeliti s građanima: "Započnimo s našom pričom" – Kako izaći iz zagrljaja bolesti. To je scenska igra života, u kojoj smo željele podijeliti emocije, proći iskustva, pronaći neke odgovore...

Pročitano 416 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok