MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 10. 04. 2010.

Otvorite oči, proljeće je

Beli Manastir
Cvjetno dvorište u Belom Manastiru

"Oazin" je fotoreporter protekle zime, danju i noću, i po najvećoj mećavi ŠPARTAo Belim Manastirom ne bi li snimio lijepe i zanimljive prizore i podijelio ih s posjetiocima ovih internetskih stranica. Tako su nastala tri fotopriloga koje možete vidjeti ovdje, ovdje i ovdje. Ta je zime ostala iza nas i na nju se više se treba osvrtati. Smijenilo ju je proljeće, a priroda se probudila.

Beli Manastir
Rascvjetala magnolija

Naš će fotoreporter nastaviti svoja lutanja Belim Manastirom i njegovom užom i širom okolinom (Šećeransko jezero, Karašica, Crni kanal, Branjin Vrh, Šumarina, Adica, Haljevo, kanal Bojana, Sudaraž, Karaševo, Planina…, sve do Luča, Petlovca, Bolmana, Jagodnjaka, Kozarca, Karanca, Popovca, Kneževa…), ali sada na biciklu i s fotoaparatom i ruci.

Prve dvije fotografije koje donosimo uz ovaj tekst snimljene su u dvorištu kuće na uglu belomanastirskih ulica Betonske i Školske. To dvorište jedno je od najuređenijih i prepuno je raznovrsnog cvijeća i rastinja. Ako prolazite spomenutim ulicama, zastanite, otvorite oči i bacite pogled, ali nemojte bacati papire i kojekakvo smeće.

Baš kad je pisan ovaj tekst, stigle su nam i fotografije iz dalekog Preloga u Međimurju, u kome živi bivša bolmansko-darđanska Baranjka čije je međimursko dvorište također uzorno uređeno s mnogo cvijeća i zelenila. Na prvoj slici vidimo rascvjetale bijelo-žute zelenkade (kako se to kaže u Bolmanu), a na drugoj postrojene narcise i ljubičaste jaglace.

Prelog u Međimurju
Bijelo-žute zelenkade
Prelog u Međimurju
Postrojeni narcisi i jaglaci

 

Pročitano 1431 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok