MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 07. 02. 2020.

Okrugli stol "Moždani i srčani udar u žena"

Okrugli stol u Velikoj vijećnici u OsijekuOkrugli stol u Velikoj vijećnici u OsijekuU petak, 7. II. 2020. godine, s početkom u 11 sati, u Velikoj vijećnici u Županijskoj ulici u Osijeku, a u sklopu projekta "Žene u crvenom", održan je okrugli stol na temu "Moždani i srčani udar u žena". Uime Mirovne grupe Oaza na okruglom stolu je bio Neno Radić.

Drugu godinu zaredom Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije, u suradnji s partnerima: Upravnim odjelom za turizam, kulturu i sport OBŽ, Udrugom CEREBRO, Hrvatskim narodnim kazalištem, Gradskim društvom Crvenog križa te Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, nastavlja promovirati i educirati o simptomima i čimbenicima rizika moždanog i srčanog udara te o preventivnim mjerama koje doprinose zdravlju i većoj kvaliteti života.

Od 3. do 7. II. 2020. godine, a u sklopu projekta "Žene u crvenom", održan je niz aktivnosti na temu prevencije moždanog i srčanog udara kod žena, kroz koje su građankama Osječko-baranjske županije pružene stručne informacije o srčanom i moždanom udaru te kako najučinkovitije ukloniti rizične čimbenike i kako ih prevencijom ublažiti.

Uz organizatore, na okruglom stolu su sudjelovali liječnici i medicinske sestre KBC-a Osijek, koji su govorili o simptomima koji ukazuju na moždani i srčani udar, kako ih prepoznati, što uraditi kako bismo spriječili pojavljivanje tih bolesti te u konačnici kako se nositi s problemima nakon što nastupi moždani ili srčani udar.

Osnovni cilj projekta "Žene u crvenom" je osvijestiti i educirati ljude o cerebrovaskularnim i kardiovaskularnim bolestima jer je prevencija najbrži način sprečavanja tih bolesti. Sukladno toj spoznaji, na okruglom stolu su osobe koje su preživjele moždani i srčani udar govorile o svojim iskustvima te kako se danas nose s tim bolestima.

Pročitano 316 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok