MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 01. 02. 2020.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (I/2020)

'Oazina' korisnica i zaposlenica Sandra Kušenić'Oazina' korisnica i zaposlenica Sandra KušenićTokom prvog mjeseca 2020. godine odjeća i obuća donirane su "Oazinoj" burzi 19 puta, a izdavana 35 puta. Uobičajeno donacije su bile iz baranjskih mjesta: Belog Manastira, Branjinog Vrha, Kneževa, Luča i Šećerane te iz Osijeka. Osim tih donacija, stigla je donacija iz Rijeke, od nekadašnje Belomanastirke i "Oazine" korisnice Marice Kramarić. Ona redovno šalje vlastitu robu, a ponešto skupi i od poznanika u Rijeci.

U toku mjeseca stigla je i velika donacija od Caritasa iz Funtane kod Poreča, o kojoj je već bilo riječi ovdje. Tom donacijom stiglo je puno raznovrsne odjeće i obuće te nešto posteljine. "Oaza" je tada bila doslovno zatrpana robom. Srećom da se vijest o donaciji brzo proširila među "Oazinim" korisnicima pa je veoma brzo sve i podijeljeno.

Korisnici su i ovog mjeseca bili iz Belog Manastira i okolnih mjesta (Bolman, Branjin Vrh, Luč, Majške Međe, Popovac, Šećerana, Torjanci).

U navedenim donacijama bilo je i nešto igračaka, koje su veoma razveselile najmlađe. Često puta, uglavnom s majkama, u Burzu dođu i mala djeca, koja su jako nestrpljiva dok mame pregledavaju garderobu. "Oazine" zaposlenice ih smire igračkama. Svako dijete dobije ponešto jer igračaka nikad nema previše pa se svima podijeli pomalo. Lijepo je vidjeti osmijeh na dječjem licu. Iako je odjeća potrebna svima, njima su igračke draže. Dakle, sve što je stiglo u Burzu, uglavnom je i podijeljeno.

"Oazina" burza i dalje nastavlja s radom. Pošto su ormari gotovo prazni, donacije su dobrodošle. Mole se donatori da prije dolaska kontaktiraju "Oazine" zaposlenice na telefon (031) 705-055 radi dogovora. Također se mole donatori da donose odjeću i obuću koja je upotrebljiva (čista, nosiva i čitava) kako bi se umanjilo zatrpavanje "Oaze" neupotrebljivim stvarima jer je prostor Burze ograničen.

"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u sklopu trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok