MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 03. 01. 2020.

"Oazine" zabavne radionice za djecu u 2019. godini

Slika s radionice održane 18. X. 2019.Slika s radionice održane 18. X. 2019.Tokom 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održano je 26 zabavnih radionica za djecu, od prve održane 29. III. do posljednje održane 13. XII. Od toga 24 radionice održane su u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nakon završetka projekta, radionice su se nastavile održavati na inicijativu voditeljice Sandre Kušenić jer je u toku razgovora s roditeljima uočena potreba i interes za njihovim daljim održavanjem.

Na radionicama se radilo puno toga. Veći dio radionica bio je vezan uz kreativu pa su rađene kante–roboti, ovčice, žabe od papira, ukrasne kutijice, kasice–prasice, nakit, ploče za podsjetnike i neizostavna božićna tematika: vjenčići, kuglice, čestitke i naljepnice. Osim toga djeca su izrađivala igre x–o i mlin te školice, koje su nakon izrade i isproba(va)li. Rađene su i konstrukcije: vozila i lutke od papira. Djeca su se igrala kinetičkim pijeskom, zabavljala enigmatikom, a imala su priliku i baviti se nenasiljem na radionici na kojoj su izrađivala nešto što njima simbolizira nenasilje.

Radionice su raznovrsne i zabavne i djeca na njih rado dolaze. Na radionicama je tokom 2019. rodine sudjelovalo četrdeset i jedno različito dijete.

Kako je već i ranije pisano, radionice se od 10. siječnja 2020. nastavljaju održavati svakog petka od 18 do 20 sati. Svi zainteresirani pozvani su da se pridruže toj razigranoj skupini. Za radionice se i dalje osmišljavaju razne teme i tehnike, s nadom da će se sve to svidjeti djeci koja dolaze. Radionice će i dalje voditi Sandra Kušenić.

(Izvještaji i fotoalbumi sa svih održanih radionica
 mogu se vidjeti OVDJE i OVDJE.)

Pročitano 298 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok