MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 12. 12. 2019.

Okrugli stol "Siromaštvu osoba starije životne dobi"

Lidija Lukina Kezić, Martina Hećimović, Ivka Kaurinović, Josip Berdica, Viktor Škoflek, Romano Kristić (za govornicom)Lidija Lukina Kezić, Martina Hećimović, Ivka Kaurinović, Josip Berdica, Viktor Škoflek, Romano Kristić (za govornicom)U četvrtak, 12. XII. 2019. godine, s početkom u 10 sati, u Vijećnici Pravnog fakulteta u Osijeku održan je okrugli stol na temu "Siromaštvo osoba starije životne dobi".

Tema je interesantna jer kako u pozivu piše: "U Republici Hrvatskoj svaka peta osoba starija je od 65 godina, a podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju kako je porasla njihova izloženost riziku od siromaštva, pa sad iznosi 28,6 posto za osobe starije od 65 godine, dok je za samce ona visokih 47,8 posto. Istovremeno, neodgovarajuće zdravstvene i socijalne usluge, udaljenost ustanova, neadekvatna mreža javnog prijevoza i nedostatak radnih mjesta i dalje su svakodnevica stanovnika ruralnih područja, a to posebno pogađa starije osobe, o čemu svjedočimo u terenskim obilascima".

Okrugli stol je organizirao Ureda pučke pravobraniteljice, a moderatorica je bila Lidija Lukina Kezić, zamjenica pučke pravobraniteljice.

Govornici na okruglom stolu bili su:

  • Lora Vidović, pučka pravobraniteljica
  • izv. prof. dr. sc. Josip Berdica, Pravni fakultet u Osijeku
  • Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjel za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka
  • Ivka Kaurinović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb, Osijek
  • Martina Hećimović, zamjenica ravnatelja Gradsko društvo Crvenog križa Osijek
  • Viktor Škoflek, tajnik osječke udruge "Spiritus OS"

Na okruglom stolu bila je i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok