MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 23. 08. 2019.

Društvene igre na "Oazinoj" zabavnoj radionici

Društvene igre na "Oazinoj" zabavnoj radioniciDruštvene igre na "Oazinoj" zabavnoj radionici

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 23. VIII. 2019. godine, u zajedničkom prostoru Društvenog centra, održana je jedanaesta zabavna radionica za djecu. Na ovoj radionici sudjelovalo je petero djece. Ovaj put djeca su igrala društvene igre. Prije početka radionice, dok se čekalo da svi dođu, djeca su se zabavljala slaganjem domina i rušenjem kreacija. Kada su svi došli, dogovor je bio da od mnoštva ponuđenih društvenih igara igraju Alias. To je igra gdje su djeca podijeljena u skupine.

Cilj je objasniti riječi i slike igračima iz skupine bez da se izgovara riječ koja se objašnjava. Npr. ako se izvuče kartica s tortom, može se reći da je to nešto slatko, što se jede, pravi se za rođendane, na nju se stavljaju svjećice i sl., ali se ne smije izgovoriti torta. U zadanom vremenu treba pogoditi što više pojmova. Bilo je dosta ujednačeno. Igrale su dvije skupine i svima je dobro išlo. Kako je raspon godina djece dosta velik, nekada je mlađoj djeci nedostajalo inspiracije kako nešto objasniti pa je voditeljica priskakala u pomoć. Pješčanim satom mjereno je vrijeme. Na igraćoj ploči skupina pomjera svog igrača za onoliko mjesta koliko su pojmova u tom krugu pogodili. Pobjednik je skupina koja prije dođe do cilja.

Nakon odigrana dva kruga ove igre, ostalo je malo vremena pa je voditeljica zadala da pogađaju pojmove na određeno slovo. Djeca su izvlačila kartice sa slovima, a odabrana tema bile su životinje. Bilo je zabavno jer se nitko nije mogao sjetiti životinja koje počinju nekim slovima E, Nj,U i još poneko slovo. Djeca dosta dobro poznaju životinjski svijet i bilo je zanimljivo jer je do izražaja došao natjecateljski duh, ali najvažnije je bilo da se nitko nije ljutio kada izgubi ili nešto ne zna.

Zabavne radionice za djecu održavaju se u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionicu je vodila Sandra Kušenić.

Pročitano 263 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok