MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 31. 03. 2019.

Poziv na predstavu "Nora – trenutak pobune"

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Centar za kulturu Grada Belog Manastira organizira gostovanje Umjetničke organizacije Tragači i Centra KNAP s predstavom "Nora – trenutak pobune". Predstavu je režirala Frana Marija Vranković, a u njoj glume: Zijad Gračić, Mladen Kovačić i Jelena Hadži-Manev.
Predstava će biti odigrana u četvrtak, 4. IV. 2019. godine u 19 sati. Ulaznice po cijeni od 30,00 kn mogu se kupiti radnim danom od 9 do 14 sati u Centru za kulturu Grada Belog Manastira ili rezervirati na broj (031) 701-214 ili na czk.belimanastir@gmail.com.

O predstavi:
Ova predstava odvija se po principu "kazališta u kazalištu", prateći proces proba na predstavi "Nora – kuća lutaka" prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena.

Na probama sudjeluju mladi redatelj s vrlo nadobudnim konceptom, neiskusna glumica tek primljena na plaću upravo zato da bi zaigrala Noru, i njezin stariji kolega, dugogodišnji član ansambla koji igra Norinog muža Torvalda. Za vrijeme proba otkrivaju se radnja i važnost Ibsenove "Nore", ali i odnosi redatelja i glumaca.

Paralelno s nerazumijevanjem Nore i njezinog muža pratimo nerazumijevanje glumaca i redatelja. Situacije se izmjenjuju od komičnih do napetih, a razgovori iz laganih pošalica prelaze u oštre svađe. Pitanje je tko će popustiti kako bi predstava zaživjela – i hoće li itko? Uz to što će nas podsjetiti na Ibsenovu "Noru" kao jedno od najvažnijih djela u povijesti dramske književnosti, ova predstava će nam prikazati kako izgledaju kazališne probe te postaviti važna pitanja o mjestu Nore i o mjestu kazališta u današnjem svijetu.

Pročitano 331 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok