MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 21. 02. 2019.

Studijski posjet LAG-u Međimurski doli i bregi

Donji Kraljevec: Centar dr. Rudolfa SteineraDonji Kraljevec: Centar dr. Rudolfa SteineraU četvrtak, 21. II. 2019. godine, Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja organizirala je studijski posjet LAG-u Međimurski doli i bregi sa sjedištem u Nedelišću. Dvadesetjednočlana ekipa sastavljena od LAG-ovih članova, volontera i zaposlenika (u kojoj su bili i predsjednik LAG-a dr. med. Stipan Kovačić te voditeljica Ureda LAG-a Baranja Lidija Dabić) na put je iz Belog Manastira krenula u 5:30, a nakon vrlo sadržajnog i napornog dana vratila se u Beli Manastir u jedan sat poslije ponoći. Putnici iz Osijeka i Darde u odlasku i povratku putovali su 40 odn. 30 minuta duže.

Žabnik: skela na MuriŽabnik: skela na MuriMarof: Etnozbirka TrstenjakMarof: Etnozbirka TrstenjakBrezovec: Voćnjak starih sorti jabukaBrezovec: Voćnjak starih sorti jabukaJurovčak: Izletište Vinska kuća HažićJurovčak: Izletište Vinska kuća HažićLopatinec: Izletište i restoran Međimurski dvoriLopatinec: Izletište i restoran Međimurski dvoriPutnici su prvo obišli Centar dr. Rudolfa Steinera u mjestu Donji Kraljevec, potom su posjetili šest primjera dobre prakse: Mlin na Muri u mjestu Žabnik, Etnozbirku i OPG Stanko Trstenjak u mjestu Marof, Voćnjak starih sorti jabuka u mjestu Brezovec, Izletište Vinska kuća Hažić u mjestu Jurovčak, Izletište i restoran Međimurski dvori u mjestu Lopatinec i LifeClass Terme Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri.

Za goste iz Baranje i Osijeka na svim nabrojanim lokacija domaćini su – uključujući tu i predsjednicu međimurskog LAG-a Sanju Krištofić – organizirali predavanja, radionice ili izlaganje kvalificiranog vodiča tako da je putovanje cijelo vrijeme imalo karakter studijskog posjeta pa će – nadajmo se – neka od međimurskih iskustava naći primjenu i u Baranji.

Na kraju valja još napomenuti da putnici – naravno – nisu ostali gladni: baranjski doručak u autobusu, međimurski doručak u Donjem Kraljevcu, okrepljenja u OPG-u Stanko Trstenjak, Voćnjaku starih sorti jabuka i Izletištu Vinska kuća Hažić te ručak u "Međimurskim dvorima" i večera u "Arki" u Svetom Martinu. Sve u svemu: različitih i vrlo ukusnih delicija u izobilju...

Kako je Mirovna grupa Oaza član LAG-a Baranja, u stručni posjet išla je i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.Sveti Martin na Muri: Terme Sveti MartinSveti Martin na Muri: Terme Sveti Martin

Pročitano 499 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok