MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 16. 02. 2019.

Redovna skupština belomanastirske "Prosvjete"

Pododbor Beli Manastir SKD-a 'Prosvjeta'Pododbor Beli Manastir SKD-a 'Prosvjeta'U subotu, 16. II. 2019. godine, s početkom u 17 sati, Pododbor Beli Manastir SKD-a "Prosvjeta" održao je redovnu skupštinu u svojim prostorijama u belomanastirskom SKC-u, kojoj je prisustvovalo deset od ukupno 15 članova s pravom glasa.

Kao što je uobičajeno na takvim skupštinama, predsjednica Pododbora Aleksandra Dvornić podnijela je izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2018. godinu te program rada i financijski plan za 2019. godinu. Nakon kraće rasprave, svi izvještaji su jednoglasno usvojeni.

U toku 2018. godine Pododbor je odradio, organizirao ili sufinancirao sedam aktivnosti. Sve je to ostvareno s ukupnim prihodima od oko 21.000 kuna. Uz članarinu od 450 kuna, sav ostali prihod potječe od Savjeta za nacionalne manjine.

Na kraju skupštine predsjednica Aleksandra Dvornić podnijela je ostavku na tu funkciju, s obrazloženjem da zbog povećanih poslovnih obaveza i obaveza izvan radnog odnosa više neće moći obavljati dužnost predsjednice onako kako bi trebalo. Također je predložila da se za novog predsjednika (i delegata u Skupštini "Prosvjete") izabere Dejan Jeličić, koji je prihvatio kandidaturu pa je jednoglasno izabran na mjesto predsjednika do sljedeće izborne skupštine. Da se izbjegne eventualni sukob interesa, potom je ostavku podnio dosadašnji zamjenik predsjednice Ljubomir Jeličić, a na njegovo mjesto, koje uključuje i dužnost zamjenika delegata, jednoglasno je izabran pravnik Milenko Stanić.

37-godišnji Dejan Jeličić je stručni suradnik za pravna pitanja, zaposlen u belomanastirskom Uredu za ljudska prava, a obavlja i funkciju v.d. sekretara Vijeća srpske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije. Jeličić je već bio predsjednik belomanastirskog Pododbora od 2010. do 2014. godine, kad je podnio ostavku zbog toga što se spremao da ode raditi daleko od Baranje jer u svom rodnom kraju tad nije mogao naći posla. Pošto danas radi u Belom Manastiru, opet se može posvetiti društvenom radu.

Pročitano 79 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok