MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 24. 09. 2018.

Volonterska akcija "Seniori za seniore"

Kreativke seniorke za korisnike senioreKreativke seniorke za korisnike senioreU ponedjeljak, 24. IX. 2018. godine, s početkom u 18 sati, "Oazin" volonterski centar održao je u novootvorenom "Oazinom" dnevnom boravku volontersku akciju pod imenom "Seniori za seniore". Ta akcija bila je prethodnica Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada.

Spomenuta volonterska akcija imala je oblik kreativne radionice, u kojoj je učestvovalo osam volonterki: Anica Frič, Dubravka Simendić, Jadranka Kuduz, Ljubica Buha, Magdalena Nikolić, Mara Bodlović, Rožika Budimir i Savica Vujatović, a sve pod vodstvom Ane Jeličić. Na radionici su izrađivane čestitke bivšim i sadašnjim "Oazinim" korisnicima treće životne dobi.

Izrađeno je pedesetak šarenih, cvjetnih čestitki, koje će kao znak pažnje i nezaboravljanja biti uručene spomenutim korisnicima. Zanimljivost akcije je u tome što većina vrijednih volonterki i sama spada u spomenutu kategoriju životne dobi, po čemu je akcija i dobila ime. No te volonterke još uvijek žele nesebično pružiti nešto drugima, s ciljem uljepšavanja njihove monotone svakodnevice. A koliko su u tome bile uspješne, prosudite sami!

Savica, Ljubica, Anica i MaraSavica, Ljubica, Anica i MaraMagdalena, Dubravka, Rožika i JadrankaMagdalena, Dubravka, Rožika i JadrankaČestitke za korisnike treće životne dobiČestitke za korisnike treće životne dobiVoditeljica AnaVoditeljica AnaKreativke i njihovih ruku djelaKreativke i njihovih ruku djela

Akcija je održana u sklopu jednokratne financijske podrške za "Oazin" projekt "Opremanje prostora i jačanje kapaciteta udruge – za nove dnevne aktivnosti osoba treće životne dobi", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 638 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok