MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 23. 09. 2018.

Koncert zborskog pjevanja "Pozdrav jeseni života"

Nastup zborova iz Belog Manastira, Belišća i DardeNastup zborova iz Belog Manastira, Belišća i Darde(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-Oaza i ovdje-Baranjamedija, a videozapisi ovdje, ovdje, ovdje, ovdje, ovdje, ovdje i ovdje)

U nedjelju, 23. IX. 2018. godine, s početkom u 19 sati, na ljetnoj pozornici belomanastirskog Etnološkog centra baranjske baštine održan je zajednički koncert zborskog pjevanja pod naslovom "Pozdrav jeseni života". Koncert je organizirala "Matica umirovljenika Grada Beli Manastir" u povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba (1. X.).

Na koncertu su zajednički nastupila tri zbora: domaći Pjevački zbor "Martinus" koji djeluje pri Matici umirovljenika, Muško pjevačko društvo "BelAmi" iz Belišća i Vokalno-instrumentalni ansambl CroArte iz Darde s ukupno 40 pjevača. Sva tri zbora vodi i na klavijaturama prati magistra glazbene pedagogije Aleksandra Čeliković Cvidrak. U nekim izvedbama zborove je na violini pratila i Mirna Skokić iz Marjančaca kod Valpova.

U nadahnutom nastupu, pred stotinjak gledalaca uglavnom treće životne dobi, koji su srdačnim pljeskom nagrađivali pjevače, otpjevana je 21 pjesma, uz zanimljivu konferansu voditeljice Čeliković Cvidrak. Redale su se pjesma, jedna ljepša od druge: "Velik si", "Ljubav to si ti", "La musica di notte", "Jesenje lišće", "Najdraže moje", "Za tobom, Baranjo", "Oj, sokole", "Jedna je Hrvatska", "Naranča", "Vrana", "Kijer", "Jedno jutro ranom zorom", "Iz kamena", "Na livade pod jasenom", "Dolinom se šetala", "Ajde diko", "Moja diridika", "Poskočica", "Miksilend" i "Veseljaci smo mi".

Na kraju koncerta izvođačima se zahvalila i sve prisutne pozdravila Katica Ničin, predsjednica Matice umirovljenika i članica PZ "Martinus". Sve prisutne pozdravio je i Goran Hes, zamjenik belomanastirskog gradonačelnika, a potom je druženje izvođača i publike nastavljeno na prigodnom domjenku u dvorani Etnološkog centra baranjske baštine.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok