MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 13. 09. 2018.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (VIII/2018)

Donacije 'Oazinoj' burzi odjeće i obuće...Donacije 'Oazinoj' burzi odjeće i obuće..."Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u sklopu trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U toku VIII. mjeseca 2018. godine roba je "Oazinoj" burzi donirana 20 puta, a izdavana 36 puta.

Radilo se o donacijama koje su gotovo sve količinski bile velike. Roba je sortirana u ormare, ali i u kutije radi lakše usluge korisnicima. Donirana roba bila je razna, a najviše se radilo o odjeći za bebe, uglavnom za djevojčice, ali i o pomagalima za bebe (hodalica, mekana ogradica za krevetac, lonkica, igračke i sl.). Bilo je i puno obuće za djecu do dvije godine.

Krajem mjeseca stigla je i velika donacija iz Jagodnjaka, koja je uključivala žensku i dječju odjeću te igračke, koje su djevojčice Milica i Maša poklonile drugoj djeci (vidjeti ovdje).

... pristižu jedna za drugom... pristižu jedna za drugomCijeli mjesec, unatoč velikim donacijama, nedostajala je odjeća i obuća za školarce jer su korisnici najveću potrebu imali baš za takvom robom. Tražene su bile i školske torbe, ali nažalost ove sezone Burza ih nije imala.

U toku mjeseca napravljen je i veliki otpis robe. Radilo se o robi koja je dugo stajala u ormarima, a korisnicima nije bila potrebna (uglavnom je to svečanija odjeća: ženski kostimi, košulje i sl.). Osobnim automobilom ta je roba prevezena u Reciklažno dvorište "Baranjske čistoće" i tako ekološki zbrinuta.

U toku mjeseca "Oazinim" zaposlenicama Jeleni i Steli priključivao se i volonter Stevica Jovanović, koji je pomagao pri slaganju i sortiranju robe.

Vođena je i uobičajena administracija.

Pročitano 348 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok