MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 19. 05. 2018.

Književno veče posvećeno proljeću i ljubavi

Književni klub pri SUŽ-u 'Dukat'Književni klub pri SUŽ-u 'Dukat'Treće majske subote 2018. godine, s početkom u 19 sati, u Srpskom kulturnom centru u Belom Manastiru, održano je književno veče pod naslovom "Proleće, ljubav..." u organizaciji Književnog kluba koji djeluje pri Srpskom udruženju žena "Dukat". U lijepo osmišljenom i bojama proljeća ukrašenom ambijentu te subote, 19. V., prisutni su uživali u odabiru pjesama velikana srpske poezije koje govore o proljeću i ljubavi.

Prisutne je uime Kluba pozdravila predsjednica Udruženja Radmila Ognjenović pravom pjesmom u prozi:

- Proleće, to razdragano i neumorno godišnje doba, svojim vedrim zovom budi prirodu, koja se budi, rađa i cveta. Međutim, ne menja se samo priroda – ona pozitivno utiče na naše raspoloženje i čini da se i sami probudimo iz zimskog sna. U proleće u ljudskom telu razlije se snaga neopisive razbuktalosti emocija – osećaja. U čoveku ojača reč, buja i navire u svim njegovim porama. Tada čovek dobiva božansku snagu i nepresušan izvor ljubavi. A ljubav je stara koliko i ljudi. Ljubav – to je najlepšte što se čoveku može dogoditi.

Potom je predsjednica, posve simbolično, književno veče otvorila stihovima "Prolećna pesma" Desanke Maksimović.

Selekciju pjesama napravila je Dragica Seka Radulović, a u njoj su bili zastupljeni još i stihovi Jovana Dučića, Jovana Jovanovića Zmaja, Branka Radičevića i Milana Rakića. Uz Radmilu Ognjenović, stihove su govorile i Ljubica Buha, Jadranka Radošević i Dragica Radulović.

Članice SUŽ-a 'Dukat'Članice SUŽ-a 'Dukat'I to književno veče, kao i nekoliko prethodnih, bilo je izuzetno posjećeno jer su rad Književnog kluba, osim članica SUŽ-a "Dukat", koje su istinske entuzijastice i zaljubljenice u lijepu pisanu riječ i književnost, prepoznali i neki Belomanastirci sličnih interesovanja. A oni koji prisustvuju književnim večerima tu provode trenutke opuštanja i međusobno razmjenjuju – na zadovoljstvo domaćina – pozitivnu energiju i bar na trenutak na život "gledaju ružičasto".

Nakon programa nastavljeno je druženje uz zakusku u prijatnim i opuštajućim razgovorima. SUŽ "Dukat" će nastaviti i ubuduće s evociranjem uspomena na znamenita imena srpske, ali i svjetske književnosti.

(Izvor: SUŽ "Dukat")

Pročitano 732 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok