MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 28. 04. 2018.

Književno veče posvećeno Ivi Andriću

Jadranka Radošević, prof.Jadranka Radošević, prof.U subotu, 28. IV. 2018. godine, s početkom u 19 sati, u Srpskom kulturnom centru u Belom Manastiru održano je književno veče pod nazivom "Kainov ožiljak – Diplomatska služba Ive Andrića". Književno veče je organizirao Književni klub, koji pod vodstvom predsjednice Radmile Ognjenović djeluje u okviru belomanastirskog Srpskog udruženja žena (SUŽ) "Dukat". Predavanje u trajanju od 75 minula održala je Jadranka Radošević, profesorica Srednje škole Dalj i školska nadzornica – savjetnica za srpski jezik u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Književno veče bilo je posvećenu životu i radu književnika Ive Andrića (1892-1975), dobitnika Nobelove nagrade za književnost 1961. godine, s posebnim naglaskom na Andrićevu diplomatsku službu u Berlinu. Da održi predavanje na tu temu, profesorici Radošević inspiracija je bila knjiga autorā Dejana Stojiljkovića i Vladimira Kecmanovića s naslovom "Kainov ožiljak" i podnaslovom "Roman o misije Ive Andrića u nacističkoj Nemačkoj".

Trideset osoba u publiciTrideset osoba u publiciProfesorica Radošević kaže da knjiga plijeni svojom zanimljivošću, širom slikom detalja iz Andrićevog diplomatskog života, nesvakidašnjim temama te stvarnim likovima osvijetljenim na jedan drugačiji način od uobičajenog. Stojiljkovićev i Kecmanovićec roman neobičnog naslova i s Andrićevom slikom na koricama kupila je na Beogradskom sajmu knjiga, a svojim predavanjem željela je ispričati neobičnu priču s puno podataka o kojima se malo zna i probuditi u mnogima želju da tu knjigu pročitaju.

Članice SUŽ-a "Dukat" dale su izuzetan doprinos uspješnosti književne večeri uređenjem prostora i posluženjem nakon predavanja, a i posjećenost je bila na zavidnoj visini. Među tridesetero prisutnih u publici bili su predstavnici sveštenstva, profesori, nastavnici i njihovi učenici koji njeguju srpski jezik, profesori u penziji koji su vjerni pratioci Književnog kluba, te ostali prijatelji – ljubitelji knjiga i lijepe književne riječi.

Pročitano 595 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok