MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 22. 11. 2009.

Osječki koncert Ansambla "Lado"

Koncert u Osijeku
E, sviraj, Pavo - pjesme i plesovi Baranje

U nedjelju, 22. XI. 2009. godine, u prepunoj osječkoj Sportskoj dvorani "Gradski vrt" održan je dvosatni koncert "Voljeti domovinu pjesmom i plesom" Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske "Lado". U programu je sudjelovalo 37 vrhunskih plesača i pjevača, a 15 vrsnih muzičara sviralo je na pedesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata. Na tom dugoočekivanom koncertu - dugoočekivanom zato što je prethodni veliki koncert u Osijeku održan prije gotovo 30 godina u dvorani "Zrinjevac" - bilo je dosta posjetilaca iz svih okolnih gradova pa i iz Baranje.

Jedanaest dana ranije "Lado" je proslavio 60. rođendan, koji je nekoliko dana nakon toga obilježio cjelovečernjim koncertom u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani "Lisinski". Na programu zagrebačkog koncerta gledaoci su mogli vidjeti plesove izvedene na nedavno uspješno završenoj američkoj turneji (9-30. X. 2009) te zagrebačku premijeru nove koreografije "Ej, sviraj, Pavo – pjesme i plesovi Baranje", koju je postavio "Ladov" plesač i pjevač Krunoslav Šokac. Tu koreografiju na osječkom koncertu mogli su po prvi put vidjeti i Slavonci i Baranjci.

Koncert u Osijeku
37 vrhunskih plesača ...
Koncert u Osijeku
...i 15 vrsnih muzičara

Zanimljivo je da je karta za osječki koncert koštala 60 kuna, dakle po jednu kunu za svaku "Ladovu" godinu. Neka, isplatilo se.

Koncert u Osijeku
Prepuna dvorana Gradski vrt
Koncert u Osijeku
Kraj koncerta
Pročitano 1446 puta
Prethodni i sljedeći članak: « Monografija sela Karanca Forum o suvenirima »
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok