MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 23. 09. 2017.

Rad "Oazine" projektne asistentice (VIII/2017)

Dragana Nikolić i Ana Jeličić na 'Oazinom' štanduDragana Nikolić i Ana Jeličić na 'Oazinom' štanduMjesec kolovoz 2017. godine bio je peti, ujedno i posljednji, mjesec otkad je u Mirovnoj grupi Oaza bila zaposlena Dragana Nikolić iz Belog Manastira kao projektna asistentica na provođenju "Oazinih" projekata, inače učiteljica po zanimanju. U devetom mjesecu počela je raditi na određeno u Osnovnoj školi Lug. Evo što je radila tokom osmog mjeseca u "Oazi".

 • Svakodnevno je odrađivala tzv. press clipping, koji uključuje članke, fotografije i videozapise na "Oazinoj", kao i na drugim web-stranicama i novinama.
 • Prisustvovala je završnom sastanku "Oazinih" zaposlenica koje čine projektni tim za projekt "Tolerancija – DA, nasilje – NE", na kome je bila i učiteljica Sofija Petrović, vanjska suradnica na projektu i trenerica.
 • Pratila je i vodila evidenciju objava na facebook-stranici "Oazine burze odjeće i obuće.
 • Izrađivala je različite tablice za potrebe projekata, sadašnjih i budućih.
 • Zamjenjujući "Oazinu" fizioterapeutkinju Antoniju Papak, tjedan dana (ponedjeljak, srijeda i petak) u kolovozu (od 14. do 18) vodila je medicinsku gimnastiku za starije korisnice kroz projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji" te vodila brigu o potpisnim listama i ostaloj papirologiji. Kroz isti projekt volontirala je na druženju sa štićenicima belomanastirskog Doma za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce".
 • Također je napravila evaluaciju i završni izvještaj gimnastike za projekt "Dostojanstveno starenje – II".
 • Išla je i na izlet u brdo iznad Belog Manastira, u OPG Dobrovac, koji je organizirala Mirovna grupa Oaza za osobe starije od 60 godina. Izlet je organiziran u okviru projekta "Dostojanstveno starenje – II".
 • Zajedno s projekt-koordinatoricom i ostalim članovima tima osmišljavala je i pripremala materijale za dječju radionicu, brinula o potpisnim listama i bila zadužena za pripremu osvježenja te fotografiranje. Pisala je članke i pozive za "Oazinu" web-stranicu.
 • Pazila je na rad "Oazinog" internet-kluba i evidentirala korisnike. Pomagala je u "Oazinoj" burzi odjeće i obuće (zaprimala, slagala, izdavala robu) te ispunjavala potrebne obrasce. Prema potrebi u "Oazinoj" praonici prala i je "kačila" veš "Oazinih" korisnica.
 • Prisustvovala je sajmu Baranja CreArt, održanom u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine, zajedno s "Oazinom" aktivisticom Anom Jeličić. Izlagale su na štandu različite ukrasne predmete izrađene od reciklažnih materijala te su imale i dječju radionicu oslikavanja maski, kojoj su se sa zadovoljstvom pridružili i pojedini odrasli.
 • Mirovna grupa Oaza prisustvovala je i stručnom usavršavanju učitelja hrvatskog jezika Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine. "Oazine" aktivistice Ana Jeličić i Dragana Nikolić tamo su izložile ručno izrađene baranjske suvenire, koje su izradile korisnice likovno-kreativnih radionica ponedjeljkom i utorkom.
 • Fotografirala je sve aktivnosti i pisano ih dokumentirala, skenirala različite dokumente. Neke aktivnosti je popratila i pisanjem članka o njima. Skupljala je podatke za nove projekte te ih sažimala.
 • Brinula se o potpisnim listama za starije osobe koje besplatno čitaju novina i imaju pravo na besplatan internet. Fotografirala je druženja starijih osoba u "Oazinim" prostorijama te ih evidentirala.
Pročitano 457 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok