MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 06. 09. 2017.

Druženje starijih kod bake Zore

Marica Gospođić i Zora PanićMarica Gospođić i Zora PanićU srijedu, 6. IX. 2017. godine, u okviru projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održano je druženje starijih osoba kod bake Zore Panić u Belom Manastiru. U posjet su joj došle Marica Gospođić i "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak.

Bake Zora i Marica dugogodišnje su prijateljice. Kad god se nađu uvijek bude dobra zafrkancija jer su obje jako šaljive. Baka Zora je dosta bolesna pa nigdje ne ide iz kuće te se ekipa uvijek okuplja kod nje. Inače je baka Zora jako društvena osoba i nema predrasuda prema ljudima. Društvo joj dolaze praviti žene i muškarci, mladi i stari. Ona za svakoga ima lijepu riječ te šalicu kave ili čaja.

A naše bake kad se nađu, prvo jedna drugu ispitaju kako su, boli li ih što, kako su spavale te što su kuhale. Nakon uvodnih obaveznih pitanja, uvijek krenu u zafrkanciju i to takvu da na tapetu budu – muški. Ogovaranje muškaraca njihova je omiljena tema za razbibrigu. Naravno, i Antonija se odmah s njima složila te se i ona ubacila u ogovaranje, na što je naravno nastao smijeh.

Kod bake Zore nikad nije dosadno, ona uvijek ima spremnu priču iz života. Svojim gošćama pričala je koliko se puno naradila u životu, a radila je u školi u vrijeme kad nije bilo prave ceste, a ni centralnog grijanja. Navukla se drva i načistila blata za sto života. Iako joj je bilo teško, voljela je raditi i biti među ljudima, što i danas voli, iako je u poznim godinama.

Baka pak Marica taj je dan bila na pijaci te je vukla "sto kila" povrća, tako da se kod bake Zore nije dugo zadržala. Žurila je kući praviti ajvar i zimnicu pa je time završilo i ovo druženje.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok