MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 31. 07. 2017.

Druženje starijih kod bake Marice

Radmila Tošić i Marica SmolčićRadmila Tošić i Marica SmolčićU ponedjeljak, 31. VII. 2017. godine, u okviru projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održano je druženje starijih osoba kod bake Marice Smolčić u Belom Manastiru. U posjet su joj došle baka Radmila – Rada Tošić i "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak.

Baka Radmila je nekoliko tjedana bila u Srbiji, u posjetu kod svoga sina, te je imala mnogo novosti za ispričati. A Antonija i baka Marica veoma vole slušati priče bake Rade jer ona uvijek priča toliko slikovito da si možete predočiti sve ispričano. A pričala je kakav je kraj u kome živi njezin sin. Kaže da je tamo dosta slično Baranji, iako je ravnije nego tu, na što je Antonija prasnula u smijeh (jer ona je Dalmatinka, a u Dalmaciji skoro pa i nema ravnica): "Pa di može bit više ravnije nego u Baranji"?

Baka Rada voli šetnje, a i inače je veoma aktivna, pa joj je kod sina bilo smiješno što su je susjedi osuđivali što šeta sama te su za nju govorili: "Eno, baba poludila". A kad se približio kraj posjetu, stigla je vijest da joj je pukla vodovodna cijev u dvorištu. Zato joj nije bilo lako nakon što se vratila, imala je i posla i briga. Baka Marica, kao dobra susjeda, brinula se o njezinoj kući pa je zvala "Baranjski vodovod" da ne bude još većih problema.

Antonija i baka Marica nisu propustile priliku da se našale s bakom Radom pa su je pitale da li je bilo momaka u Srbiji, na što se baka Rada nasmijala i u svom stilu odgovorila da je više gledala u babe, nego u djedove.

Druženje naših baka uvijek bude zabavno i opušteno, ali uvijek i brzo prođe. Čak bismo mogli reći da u takvim okolnostima bake lakše podnose velike vrućine koje vladaju ovog ljeta. Na kraju se ekipa razišla zadovoljna i u smijehu.

Pročitano 606 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok