MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 05. 07. 2017.

Besplatna pravna pomoć u "Oazi"

Pravnica Veselinka KastratovićPravnica Veselinka KastratovićSvake srijede od 9 do 12 sati, u sklopu projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji",pruža se besplatna pravna pomoć u prostorijama Mirovne grupe Oaza u belomanastirskom Društvenom centru, Ulica J. Antala 3. Partner na projektu je osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, čija pravnica Natalija Havelka i pruža tu pravnu pomoć. U mjesecu lipnju, dok je pravnica Natalija Havelka bila na godišnje odmoru, mijenjala ju je diplomirana pravnica Veselinka Kastratović, također iz toga Centra.

Pored navedenoga, pružanje informacija i savjeta Centar osigurava i putem telefona 031/206-887 i e-maila: centar-za-mir@centar-za-mir.hrili natalija@centar-za-mir.hr.

Pravnica Centra za mir, nenasilje i ljudska prava u mjesecu lipnju 2017. godine 20 puta pružala je besplatnu pravnu pomoć u Osijeku, Belom Manastiru i u Dardi.

Tokom tog mjeseca pravna pomoć pružena je za ukupno 35 korisnika odn. korisnica, od čega je 16 osoba starijih od 60 godina s područja Baranje. Od navedenog broja 8 je muških i 8 ženskih osoba. Korisnika odn. korisnica u dobi 60-70 godina bilo je ukupno 11, dok je 5 korisnika bilo starije od 80 godina. Struktura korisnika odn. korisnica bila je: 7 nezaposlenih osoba, 6 umirovljenika i 3 korisnika socijalne skrbi / zajamčene minimalne naknade.

Pruženo je ukupno 10 pravnih savjeta, 4 opće pravne informacije i 2 sastavljena podneska.

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Besplatna pravna pomoć pruža se i u Dardi u prostorijama Crvenog križa Darda, Sv. Ivana Krstitelja 116, istog dana kad i u Belom Manastiru, u vremenu od 12 do 14 sati, te svakodnevno u Centru za mir, Osijek, Trg A. Šenoe 1, tel. 031/206-886.

Pročitano 667 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok