MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 13. 05. 2017.

Šahovski turnir umirovljenika

Beli Manastir - MohačBeli Manastir - MohačU subotu, 13. V. 2017. godine, U Belom Manastiru održana je manifestacija "Različitost je bogatstvo", kojom se naglašava važnost nacionalnih manjina. To naglašavanje naročito je važno baš u Gradu Belom Manastiru, u kome 40 posto stanovnika pripada jednoj od 18 nacionalnih manjina koje žive na tom području.

Tim povodom Udruga umirovljenika Grada Belog Manastira sa sjedištem u Ulici dr. Franje Tuđmana 2, koja ima 25 članova i u kojoj prevladavaju "manjinci", organizirala je izvan službenog programa spomenute manifestacije šahovski turnir belomanastirskih i mohačkih penzionera.

Prema riječima Nikole Alaice (na slici u sredini), od trećeg mjeseca ove godine novog predsjednika Udruge umirovljenika, namjera i cilj toga susreta bili su da se omogući međusobno druženja umirovljenika iz gradova prijatelja Belog Manastira i Mohača.

Ideja za održavanje takvog turnira nastala je u suradnji s prof. Brankom Mihaljevićem, koji je član penzionerske organizacije iz Mohača. Učesnicima prvog takvog turnira, koji je završen – a čim bi drugim nego – čobancem, rezultat nije bio primaran. Važnije im je bilo pokretanje nove ideje i druženje, na čemu su se zahvalili organizatoru. Uzvratni susret bit će dogovoren u hodu i održat će se u Mohaču.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok