MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 24. 04. 2017.

"Od starog pravimo novo – II" (Beli Manastir, IV/2017, Jelena)

Izrada uskršnjih jaja od starih tkaninaIzrada uskršnjih jaja od starih tkaninaU četvrtom mjesecu 2017. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su dvije likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom, pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević, a u sklopu projekta "Od starog pravimo novo – II", koji je financiran namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta. Prva radionica održana je u ponedjeljak, 3. IV., a druga u utorak, 11. IV. Na njima je bilo po desetak korisnica.

Sabina RončevićSabina RončevićLjubica, Mira, Rožika, StelaLjubica, Mira, Rožika, StelaTema radionica bio je, naravno, Uskrs. Izrađivala su se uskršnja jaja od starih košulja, hlača i ostataka materijala koji su nekada davno ostali pri krojenju kostima, haljina i sl. Uskršnja jaja bila su različitih veličina, od normalnih do velikih. Velika jaja izrađivana su od napirenih balona, koji su se umotavali u platno, a platno se na balone učvršćivalo ljepilom.

Uskršnja jaja od balona i starih tkaninaUskršnja jaja od balona i starih tkaninaNe treba ni spominjati da pošalica na račun izrađenih predmeta nije nedostajalo pa su tako, kroz smijeh i šalu, pripremani ukrasi za Uskrs.

U redovnim terminima 17. i 24. IV. likovno-kreativne radionice ponedjeljkom nisu održane zbog Uskrsa odn. "Zelene čistke".

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok