MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 24. 04. 2017.

"Od starog pravimo novo – II" (Beli Manastir, IV/2017, Jelena)

Izrada uskršnjih jaja od starih tkaninaIzrada uskršnjih jaja od starih tkaninaIzrada uskršnjih jaja od starih tkaninaU četvrtom mjesecu 2017. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su dvije likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom, pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević, a u sklopu projekta "Od starog pravimo novo – II", koji je financiran namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta. Prva radionica održana je u ponedjeljak, 3. IV., a druga u utorak, 11. IV. Na njima je bilo po desetak korisnica.

Sabina RončevićSabina RončevićSabina RončevićLjubica, Mira, Rožika, StelaLjubica, Mira, Rožika, StelaLjubica, Mira, Rožika, StelaTema radionica bio je, naravno, Uskrs. Izrađivala su se uskršnja jaja od starih košulja, hlača i ostataka materijala koji su nekada davno ostali pri krojenju kostima, haljina i sl. Uskršnja jaja bila su različitih veličina, od normalnih do velikih. Velika jaja izrađivana su od napirenih balona, koji su se umotavali u platno, a platno se na balone učvršćivalo ljepilom.

Uskršnja jaja od balona i starih tkaninaUskršnja jaja od balona i starih tkaninaUskršnja jaja od balona i starih tkaninaNe treba ni spominjati da pošalica na račun izrađenih predmeta nije nedostajalo pa su tako, kroz smijeh i šalu, pripremani ukrasi za Uskrs.

U redovnim terminima 17. i 24. IV. likovno-kreativne radionice ponedjeljkom nisu održane zbog Uskrsa odn. "Zelene čistke".

Pročitano 559 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok