MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 03. 05. 2017.

Četvrta radionica LAG-ove građanske akcije

Ukrašavanje jastuka i pokrivala tradicionalnim vezomUkrašavanje jastuka i pokrivala tradicionalnim vezom(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 3. V. 2017. godine, s početkom u 18 sati, u organizaciji Srpskog udruženja žena (SUŽ) "Dukat", održana je u belomanastirskom Srpskom kulturnom centru (SKC) četvrta kreativna radionica pod nazivom "Očuvanje tradicionalnog baranjskog veza" u sklopu građanske akcije "Zajedno do udobnije i bogatije ljetne pozornice", koju provodi LAG Baranja.

Na radionici, čiji je cilj potaknuti građansku inicijativu i od zaborava otrgnuti tradicionalni baranjski vez, prisutno je bilo dvadesetak korisnica iz više belomanastirskih udruga. Svima je u fokusu očuvanje baranjske baštine, koja će se tom akcijom prikazati u novom svjetlu. Naime, stari i već zaboravljeni motivi veza uklopit će se u moderne trendove i kao ukrasi na jastucima i pokrivalima biti izloženi znatiželjnim pogledima posjetitelja Etnološkog centar baranjske baštine.

Na ovoj, četvrtoj po redu radionici, na kojoj je bila i "Oazina" aktivistica Ana Jeličić, imalo se što vidjeti jer su vrijedne ruke prisutnih žena izvezle velik broj motiva, koji su zauzeli počasno mjesto na završenim uradcima, koje možete vidjeti i na našim fotografijama. Inače, druženje je proteklo u ugodnoj atmosferi, uz kavu, sok i kiflice, u čemu su se članice "Dukata" iskazale i pravim pekarskim umijećem.

Pročitano 970 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok