MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 10. 04. 2017.

Druženje starijih kod bake Marice

Bake Dragica, Marica, Zora i RadmilaBake Dragica, Marica, Zora i RadmilaU ponedjeljak, 10. IV. 2017. godine, u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održano je druženje starijih osoba kod bake Marice Smolčić u Belom Manastiru. U posjet su joj došle prijateljice Dragica Stanojević, Zora Stupar i Radmila Tošić te "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak.

Evo kako to druženje opisuje Antonija:

Simpatično društvo se okupilo i iznenadilo baku Maricu. Dok je ona pristavljala kavu, priče su krenule. Kao i uvijek, bilo je tužnih, ali i smiješnih tema. Osim bake Dragice, ostale tri bake žive same. Kako se približavalo vrijeme Uskrsa i blagdana, bakama je samoća teško padala. No, naša Zora, koja je inače vesela osoba i uvijek dobro raspoložena, moderna je baka. Obitelj joj je kupila kompjuter te ju je naučila kako surfati po internetu i komunicirati preko Skypea. Zato ona nema osjećaj da je sama jer je obitelj stalno zove, a i čini joj se da su s njome dok se gledaju na kompjuteru. Ostale bake joj se zbog toga dive jer su one, kako kažu kroz smijeh, jedva svladale televiziju.

Naše se bake, inače, od svega najviše boje zime i leda, tako da su svaka svoju priču otpočele o slavnim padovima po ledu protekle zime. Baka Radmila je, na primjer, pala na stepenicama i to svom težinom na leđa. Nakon toga iz kuće je izlazila na dvije metle (!), a tako je išla i kroz cijeli grad. Toga se mogla sjetiti samo naša baka Rada! Ali, nisu padale samo bake. Na ledom pokrivenom dvorištu ispružila se i fizioterapeutkinja Antonija dok je vukla smeće. Na sreću, težih posljedica nije bilo.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok