MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 23. 04. 2017.

"Zaigrajmo zajedno" u Osijeku

Etnoansambl 'Đurđevak' iz BoboteEtnoansambl 'Đurđevak' iz BoboteEtnoansambl 'Đurđevak' iz BoboteU nedjelju, 23. IV. 2017. godine, u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića održana je kulturna manifestacija "Zaigrajmo zajedno – Osijek 2017" u organizaciji "Čuvara srpskog identiteta" iz Vukovara i njihovog predsjednika Dragana Todića.

Manifestacija je nastala sa željom da ukaže na ljepotu narodnog stvaralaštva i na bogatstvo narodne baštine, koje se najvećim dijelom krije u narodnoj igri, pjesmi, nošnji i muzici. Stoga su i učesnici te manifestacije bili svojevrsni čuvari narodnog identiteta: KUD "Branislav Nušić" iz Borova, Etnoansambl "Đurđevak" iz Bobote i KUD "Branko Radičević" iz Stare Pazove.

Gosti iz Stare Pazove predstavili su se koreografijama "Igre iz Kolubare" i "Žugibičanka", folkloraši iz Borova izveli su "Igre iz Crne Trave", a instrumentalno-vokalni Etnoansambl "Đurđevak", pod umjetničkim vodstvom mlade solistice Aleksandre Vukadinović iz Popovca, izveo je šest starih pjesama. Manifestacija je završila zajedničkim "Užičkim kolom".Folkloraši iz Stare PazoveFolkloraši iz Stare PazoveFolkloraši iz Stare PazoveFolkloraši iz BorovaFolkloraši iz BorovaFolkloraši iz Borova

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti