MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 23. 04. 2017.

"Zaigrajmo zajedno" u Osijeku

Etnoansambl 'Đurđevak' iz BoboteEtnoansambl 'Đurđevak' iz BoboteU nedjelju, 23. IV. 2017. godine, u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića održana je kulturna manifestacija "Zaigrajmo zajedno – Osijek 2017" u organizaciji "Čuvara srpskog identiteta" iz Vukovara i njihovog predsjednika Dragana Todića.

Manifestacija je nastala sa željom da ukaže na ljepotu narodnog stvaralaštva i na bogatstvo narodne baštine, koje se najvećim dijelom krije u narodnoj igri, pjesmi, nošnji i muzici. Stoga su i učesnici te manifestacije bili svojevrsni čuvari narodnog identiteta: KUD "Branislav Nušić" iz Borova, Etnoansambl "Đurđevak" iz Bobote i KUD "Branko Radičević" iz Stare Pazove.

Gosti iz Stare Pazove predstavili su se koreografijama "Igre iz Kolubare" i "Žugibičanka", folkloraši iz Borova izveli su "Igre iz Crne Trave", a instrumentalno-vokalni Etnoansambl "Đurđevak", pod umjetničkim vodstvom mlade solistice Aleksandre Vukadinović iz Popovca, izveo je šest starih pjesama. Manifestacija je završila zajedničkim "Užičkim kolom".Folkloraši iz Stare PazoveFolkloraši iz Stare PazoveFolkloraši iz BorovaFolkloraši iz Borova

Pročitano 1038 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok