MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 14. 04. 2017.

Uskršnja gnijezda, zečevi i jaja na Trgu slobode

Uskršnji ukras Belog ManastiraUskršnji ukras Belog Manastira(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Uoči Uskrsa, u petak, 14. IV. 2017. godine, "Oazine" aktivistice Ana Jeličić, Stela Fabijan, Jelena Opačić-Matijević i Dragana Nikolić, uz pomoć gerontomajstora Roberta Dvornića i uvijek spremnog pomoći volontera Ljube Jeličića, postavili su na belomanastirski Trg slobode uskršnja gnijezda, zečeve i jaja od reciklažnih materijala, a u okviru projekta "Od starog pravimo novo – II".

Taj projekt financira se namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta, stare gume poklonio je Robert Novak, koji drži vulkanizersku radnju "Kupola" u belomanastirskoj Osječkoj ulici, dok su velika jaja izrađena na "Oazinim" likovno-kreativnim radionicama.

Postavljanje je počelo u pola deset prijepodne na Trgu slobode, kod breze blizu Umjetničke škole. Stare gume, koje je prethodno obojila "Oazina" aktivistica Ana Jeličić, na Trg su dovezli radnici "Baranjske čistoće". Potom su "Oazine" aktivistice svojim vrijednim rukama ukrašavale gnijezda travom te postavljale obojena jaja od reciklažnih materijala na brezu. Sve su to budnim okom pratili znatiželjni prolaznici te su hvalili njihov rad i trud.

Potom su u gnijezda stavljeni krpeni zečevi, napravljeni također od reciklažnih materijala na "Oazinim" radionicama, a na samom kraju dovezena je i cijela zečja obitelj: mama, tata i dijete zec, napravljena od starih guma, buradi, kanti, kapa i novina. Najmlađi sugrađani našega grada odmah su, sa smiješkom na licu, isprobali gnijezda.Za užitak belomanastirskim mališanima (a i ostalima)Za užitak belomanastirskim mališanima (a i ostalima)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok