MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 29. 11. 2016.

Međunarodna konferencija u Zagrebu

'Dobre prakse prikupljanja podataka o (ne)jednakosti''Dobre prakse prikupljanja podataka o (ne)jednakosti'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak i utorak, 28-29. XI. 2016. godine, u Hotelu International u Zagrebu, održana je međunarodnu konferenciju "Dobre prakse prikupljanja podataka o (ne)jednakosti". Konferenciju je organizirao Centar za mirovne studije (CMS) u suradnji s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske i Institutom za ljudska prava Ludwig Boltzmann iz Beča. Na konferenciji je učestvovala i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Tokom konferencije prikazani su primjeri dobre prakse i izazovi u prikupljanju podataka o (ne)jednakosti. Kako piše u pozivu na konferenciju, ona je osmišljena kao dio zajedničkih napora organizatora u podizanju kvalitete dizajna, provedbe, praćenja i evaluacije antidiskriminacijskih politika kroz uspostavljanje platforme za prikupljanje i analizu podataka o (ne)jednakosti u Hrvatskoj te razmjenu iskustva u prikupljanja podataka u Europi.

Konferencijom se namjeravalo potaknuti raspravu o perspektivama poboljšanja prikupljanja podataka u području suzbijanja diskriminacije i zaštite ljudskih prava, što bi u budućnosti moglo rezultirati i kvalitetnijim javnim politikama u tom području.

Cilj konferencije bio je okupiti relevantne aktere koji sudjeluju u donošenju i provedbi javnih politika suzbijanja diskriminacije i koji u svom radu prikupljaju podatke o (ne)jednakosti: predstavnike institucija na nacionalnoj i lokalnoj razini, akademske zajednice, sindikate i organizacije civilnog društva. Uz nacionalna iskustva, bilo je prilike čuti i prakse iz drugih zemalja te izazove s kojima se susreću i načine na koje se s njima nose.

Pročitano 873 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok