MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 19. 10. 2016.

Rad "Oazinog" šnajderaja (IX/2016)

Taburei od reciklirane odjećeTaburei od reciklirane odjećeKroz projekt "Pomoć ugroženim Belomanastircima" djeluje "Oazin" šnajderaj, u kome gerontokrojačica Jelena Opačić-Matijević besplatno prepravlja i krpi garderobu za socijalno ugrožene i starije osobe s područja Grada Belog Manastira.

Tokom devetog mjeseca 2016. godine malo se toga šilo ili prepravljalo, tek se tu i tamo nešto skratilo ili proširilo. Nemamo pravi odgovor na pitanje jesmo li "Oazinim" korisnicima već sve prepravili ili se oni više niti smanjuju, niti proširuju.

'Oazina' gerontokrojačica isprobava taburee'Oazina' gerontokrojačica isprobava tabureeZato se rad "Oazine" gerontokrojačice sad više bazira na Burzi odjeće i obuće i velikoj količini garderobe koja ostaje nepodijeljena. A nepodijeljena ostaje uglavnom nešto klasičnija garderoba te košulje, suknje, sakoi i kaputi. Takve se stvari iskorištavaju za izradu novih predmeta. Do sada su to bile torbe jer su korisnici u Burzu dolazili bez njih pa im je uz garderobu poklanjana i torba. Međutim, sad su se privikli nositi torbe, tako da nam je bio potreban novi proizvod. Odlučili smo se za taburee. Na taj način Burzu rasterećujemo od garderobe koja je zatrpava i koju nitko neće, a te odjevne predmete ponovo vraćamo u upotrebu u drugom korisnom obliku.

Pročitano 902 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok