MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 03. 09. 2016.

Sajam iz Bakinog špajza

(Sabina Rončević na 'Oazinom' štanduSabina Rončević na 'Oazinom' štanduFotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-Oaza i ovdje-LAG)

U subotu, 3. IX. 2016. godine, na belomanastirskom Trgu slobode održan je "Sajam iz Bakinog špajza" kao dio ovogodišnje manifestacije "Jesen u Baranji". Na sajmu je štand imala i Mirovna grupa Oaza, a na njemu je dežurala "Oazina" kreativka Sabina Rončević.

Dva dana ranije održana je u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine "radionica kuhanja tradicionalnih jela i priprava zimnice i domaćeg pekmeza" pod imenom "Bakin špajz". Posjetioci su u dvorištu Etnološkog centra imali priliku vidjeti i probati autohtone proizvode spremljene po tradicionalnoj recepturi. Kuhao se čobanac, pripremalo jelo od dimljene štuke s krumpirom, kuhani kukuruz, pekla rakija – šljivovica u kazanu te pripremali pekmez, ajvar i gužvara.

Radionica "Bakin špajz" i "Sajam iz Bakinog špajza" korak su naprijed u promociji lokalnih proizvoda i razvoju ruralnog turizma, što je povezano s Lokalnom razvojnom strategijom LAG-a Baranja za razdoblje 2014. – 2020.

(Vidjeti i članak na
web-stranici LAG-a Baranja.)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok