MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 15. 06. 2016.

Likovno-kreativna radionica u Kneževu (II)

13 korisnica i jedan korisnik13 korisnica i jedan korisnik(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 15. VI. 2016. godine, u Kneževu je održana druga u nizu likovno-kreativnih radionica kroz projekt "Bolje sutra za starije osobe Popovca i Belog Manastira", kojega financiraju zaklade "Slagalica" i "Zajednički put" sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Radionicu je vodila "Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević u prisustvu Enisa Ibrahimovića iz partnerske udruge "Svjetlo nade".

Na radionici je bilo 12 korisnica i jedan korisnik. Učila se tehnika crtanja na platnu. Voditeljica je na jednoj torbi demonstrirala kako će se raditi, kako koristiti kist i boje te kako namjestiti šemu. Potom su svi dobili torbu i šemu, a nakon što su postupili prema uputstvu, moglo se započeti s oslikavanjem. Motivi su bili cvijeće.

Najmlađa korisnica imala je pet godina, a ponašala se kao da ih ima 25. Čak je voditeljicu i "opomenula" da je ne zovem "Maco" kad ona ima svoje ime, koje voditeljica nije razumjela kad su se upoznavale. Voditeljica joj se ispričala i zamolila je da se još jednom upoznaju, na što je gospođica Ariana-Ivana pristala. A najstarija korisnica, gospođa Ana, imala je 82 godine. Obje su izuzetno okretne i lijepo su oslikale svoje torbe.

- Moram pohvaliti korisnice, kaže voditeljica Jelena, izuzetno su se trudile. To je za njih bilo nešto novo, ali je nakon prvih pola sata potpuno nestalo početničkog straha. Iako je radionica trajala dva sata, od 19 do 21 sat, za korisnice je završila malo prebrzo. Bile su sretne što su bile na radionici i ujedno iznenađene svojim radovima.

Pročitano 651 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok