MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 09. 08. 2009.

Skulpture s umjetničke kolonije "Slama 09"

Land art festival Slama 09
Erich Faller: Pačja obitelj

Na ovogodišnjem Land-art-festivalu "Slama 09", koji je održan u Lugu od 4. do 9. VIII. 2009. godine, sudjelovali su sljedeći umjetnici: Andreas Kuhlein iz Njemačke; Ivan Miletić i Drago Stojaković iz BiH; Saba Skaberne iz Slovenije; Boris Bogdanović, Vesna Malušev i Milena Obradović iz Srbije te iz Hrvatske Sabah Abujaja, Vjekoslav Filipović, Ivan Ladislav Galeta, Ana Gizdić, Mariel Hühn, Danijel Lojan, Mišel Periša, Ana Pichler, Boris Sekulić, Marija Sršen, Marko Šošić te Nikola i Erich Faller (vidi sliku!).

Iza ovogodišnje kolonije na oranici površine od šest hektara ostali su golema zmija, golema šaka, indijanska kućica, prethistorijske biljke, ptica, repa, svemirski brod, skupina ljudi, crtež s balama na tlu vidljiv samo iz zraka...

Austrija, Oberwaltersdorf, Tattendorfer Str.
Oberwaltersdorf: Oprez, patke na cesti

Mnogobrojne bale slame bile su umjetnicima pravi izazov ili kako je to svojedobno rekla Stella Bernhard iz Zagreba, jedna od sudinica ranijih kolonija: "Vječna je potreba da dosegnemo nebo pa makar i balama od slame". Organizatori festivala vjeruju da su se mnogi ipak uvjerili da mlaćenje prazne slame može imati smisla, iako vijek nastalih skulptura određuju sunce, kiša i vjetar.

Među zanimljive skulpture od slame spada i djelo Ericha Fallera pod imenom "Pačja obitelj". To nas je umjetničko djelo podsjetilo na prometni znak koji smo vidjeli u ulici Tattendorfer Strasse u austrijskom mjestu Oberwaltersdorfu, tridesetak kilometara južno od Beča, koji vozačima govori: Oprez, patke na cesti. Tuda vjerojatno prolaze patke koje se brčkaju u obližnoj rijeci Triesting.

Pročitano 1359 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok