MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 14. 06. 2016.

Likovno-kreativna radionica u Popovcu (III)

Oslikavanje platnenih torbiOslikavanje platnenih torbi(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 14. VI. 2016. godine, u Popovcu je održana treća u nizu od šest likovno-kreativnih radionica kroz projekt "Bolje sutra za starije osobe Popovca i Belog Manastira", kojega financiraju zaklade "Slagalica" i "Zajednički put" sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Radionicu je vodila "Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević.

Tema radionice, kojoj je prisustvovalo 10 korisnica, bila je tehnika crtanja po platnu. Na jednoj platnenoj torbi voditeljica je demonstrirala postupak rada i pokazala kako koristiti kist i boje te kako namjestiti šemu. Potom je svaka korisnica dobila po jednu torbu i šemu za oslikavanje s cvjetnim motivima. Šema se stavi u torbu i bojanje može početi.

Naravno, korisnice su počele govoriti da one to ne mogu, da su prestare, da ne vide, da im drhte ruke i slično, a ustvari bio ih je strah od nečega što je za njih bilo novo. Na kraju bile su ugodno iznenađene i sretne onim što su napravile, a radionica im je završila prebrzo. Opet se pokazalo da često nismo ni svjesni što sve možemo te da je u malim baranjskim mjestima, u kojima je stanovnika sve manje i manje, svaki razlog za druženje dobro došao.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok