MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 16. 06. 2016.

Likovno-kreativne radionice za žene utorkom (V/2016)

'Oazine' kreativke'Oazine' kreativkeU mjesecu svibnju 2016. godine, kroz projekt "Dostojanstveno starenje" Ministarstva socijalne politike i mladih, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene utorkom od 18 do 20 sati. Odvijale su se u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, pod vodstvom Ane Jeličić.

Tople majske večeri korisnice su – barem prema potpisnim listama – rado provodile na "Oazinim" radionicama, bilo da su radile nešto kreativno, bilo da su vrijeme provodile u razgovoru i druženju. U tom mjesecu izrađivali su se suveniri, koji su dijelom završili na policama novootvorenog Etnološkog centra baranjske baštine, a dijelom su išli na prodaju na Sajmu udruga 2016.

Poklon-kutijice izrađene quilling-tehnikomPoklon-kutijice izrađene quilling-tehnikomIzrađivali su se magnetići od fimo-mase, oslikavale bočice privlačnim šarenim motivima cvijeća te ukrašavale poklon-kutijice quilling-tehnikom, koja je korisnicama posebno zanimljiva. Taj mjesec izrađivale su se i tzv. "šuškalice", odnosno punile prazne pivske limenke grahom i rižom, potom ukrašavale raznim bojama i motivima, da bi – tako lijepo urešene – završile na prosvjedima za naše bolje sutra. Kao što se vidi, "Oazine" likovno-kreativne radionice za žene svestrane su i višestruko korisne.

Pročitano 1156 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok