MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 16. 04. 2016.

8. Dana vina i (ciklo)turizma u Belom Manastiru

Štandovi s domaćim proizvodima i suvenirimaŠtandovi s domaćim proizvodima i suvenirima

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U subotu prijepodne, 16. IV. 2016. godine, na belomanastirskom Trgu slobode, održani su 8. Dani vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije za Baranjsko vinogorje. Manifestaciju su u 10 sati otvorili direktor Turističke zajednice Baranje Matej Perkušić, belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš i župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić.

Uz njih, gosti Belog Manastira bili su još i Željko Kraljičak, zamjenik župana, Antonio Sobol, direktor TZ Osječko-baranjske županije te Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i razvoj Osječko baranjske županije.

Na tridesetak štandova posjetioci su mogli kupiti raznolike i raznovrsne domaće proizvode i suvenire, a bilo je i drugih ponuda: jahanje ponija, vožnja fijakerima, vožnja vlakićem, skakanje po zračnom toboganu i sl.

U 10 sati i 30 minuta u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani održano je predavanje o važnosti zdrave prehrane u sportu i turizmu pod naslovom "Proljetno čišćenje", u 11 sati kod iste dvorane otvoreno je "street out" igralište te započela biciklijada "Cikloturizam Beli Manastir 2016." na ruti do Šećeranskog jezera i natrag, a u 12 sati počela je konzumacija graha za sve učesnike i posjetioce.

400 porcija graha400 porcija grahaGrah su skuhali i 400 porcija podijelili članovi i članice Mađarske kulturne udruge "Pelmonoštor" u 600-litarskom kotliću, za koji se govori da je – najveći na svijetu. Četvorica vrijednih kuhara rekoše da su sav potreban "repromaterijal" prethodnog dana pripremile članice "Pelmonoštora", u što je npr. uključeno 20 kg luka, 20 kg mrkve i "dva otkosa" peršina, a njima je preostalo da samo zgotove ukusan grah za sve građane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok