MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 31. 01. 2016.

Okušajte se u sastavljanju anagrama

Prošle godine u mjesecu martu osnovan je Enigmatski klub "Kikinda" (EKK), koji danas ima 56 članova doslovno iz svih dijelova bivše Jugoslavije: od Ljubljane, preko Zagreba, Splita i Osijeka, dalje preko BiH, Srbije i Crne Gore, do Skoplja u Makedoniji. Predsjednik kluba je kikindski enigmatski doajen Zlatan Pupezin, a sekretar naturalizirani Kikinđanin Slavko Bovan, porijeklom s Buna u Hercegovini, vlasnik najpoznatijeg enigmatskog bloga na istom području pod imenom "Enigmatika (tupljenje i oštrenje)".

Uz mnogobrojne aktivnosti kojima je u manje od godinu dana postojanja zasjenio sve druge enigmatske klubove, EKK (što se čita "ekiki" kao asocijacija na poznatu kikindsku mamuticu Kiku) raspisuje konkurs pod nazivom Peti memorijal "Đuro Knežević" u znak sjećanja na Đuru Kneževića iz Srpske Crnje (1948-1998), jednog od najvećih majstora za anagrame s naših prostora. Tema konkursa je aforizam Stanislava Leca, poljskog satiričara i pjesnika:

PROZOR U SVET MOŽE SE ZATVORITI NOVINAMA

Od tog aforizma treba sklopiti čist anagram, što znači da treba upotrijebiti sva slova, drugačije ih rasporediti i dobiti neku drugu rečenicu, koja će imati neke veze s tim aforizmom.

Rok za slanje anagrama je 1. III. 2016. godine, a na konkursu može učestvovati svako ko uspije sastaviti anagram i to s neograničeno mnogo sastava. Anagrami se potpisuju punim imenom i prezimenom i adresom autora te šalju na e-mail: slavkobovan@yahoo.co.uk, ili kao SMS-poruka na telefon +385 (0) 63-89-41-064, ili na adresu: Gavrila Principa 11, Kikinda.

Najbolji anagram biće nagrađen peharom i vrijednom knjigom, a rezultati konkursa biće objavljeni na spomenutom blogu, a i u nekoliko enigmatskih listova (u Hrvatskoj u riječkom "Feniksu" i zagrebačkoj "Kvizorami").

Pročitano 1194 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok