MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 14. 03. 2015.

Osnovan Enigmatski klub "Kikinda"

Vanja Tomašev, Ilija Stančul, Zlatan Pupezin, Slavko BovanVanja Tomašev, Ilija Stančul, Zlatan Pupezin, Slavko BovanVanja Tomašev, Ilija Stančul, Zlatan Pupezin, Slavko Bovan(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje, ovdje i ovdje)

Na Dan broja pi, 14. marta 2015. godine, u Kulturnom centru Kikinda, održana je osnivačka skupština Enigmatskog kluba "Kikinda" (EKK). Osnivači su bili: Ilija Stančul, Zlatan Pupezin, Slavko, Milijana i Ognjen Bovan, Marko Cvijan, Paja Čudanov, Mirjana Grbić, Dobrivoj Jerinkić, Dragomir Karanović, Čedomir Milanović, Danica Stojkov, Ervin Šalgo, Vanja Tomašev, Josip Dubrović, Tunjo Džijan, Miodrag Ivanišević, Jovan Nedić, Ilija Ozdanovac i Milorad Živanić.

EKK će, bar u početku, djelovati kao sekcija u okviru Enigmatskog saveza Srbije. Među osnivačima i prisutnima na osnivačkoj skupštini bila su i četvorica enigmatičara iz Hrvatske (iz Belog Manastira, Osijeka, Privlake i Vinkovaca) i dvojica iz Beograda, a u klub su se – osim Kikinđana - već učlanili enigmatičari iz Bora, Valjeva, Vladičinog Hana, Skoplja, Podgorice i Splita.

Na skupštini, kojoj je predsjedavao Slavko Bovan, donijet je akt o osnivanju, usvojen statut i izabrano predsjedništvo. Prvi predsjednik EKK-a je Zlatan Pupezin, jedan od doajena srpske enigmatike i autor prve osmosmjerke u Srbiji, potpredsjednik je Vanja Tomašev, jedan od najuspješnijih učesnika televizijskih kvizova u Srbiji, a sekretar je Slavko Bovan, jedan od najpoznatijih enigmata na srpskohrvatskom jeziku i vlasnik najvažnijeg enigmatskog bloga "Enigmatika" (tupljenje i oštrenje)" s područja bivše Jugoslavije. Za počasnog predsjednika izabran je Ilija Stančul, jugoslovenski enigmatski doajen s pseudonimom Stil, najstariji aktivni kikindski enigmata.

Osnivači enigmatskog kluba u KikindiOsnivači enigmatskog kluba u KikindiOsnivači enigmatskog kluba u KikindiOd planiranih aktivnosti do kraja ove, 2015. godine posebno su naglašene sljedeće: kviz za učenike kikindskih osnovnih škola, enigmatska takmičenja u školama, uključenje u kikindske Dane ludaje prigodnim sastavljačkim i rješavačkim takmičenjem, izdavanje povremenog biltena, više aktivnosti na internetu (od kojih je prva uključenje u realizaciju enigmatskog Memorijala "Đuro Knežević"), učešće na okupljanjima enigmata u Srbiji i regionu i drugo.

Nakon skupštine, održano je Prvo prvenstvo Kikinde u rješavanju enigmatskih zadataka. Prvi rješavački prvak Kikinde postao je Milorad Živanić iz Beograda, s maksimalnim učinkom od 250 bodova. Drugo i treće mjesto zauzeli su Kikinđani Vanja Tomašev i Čedomir Milanović, kojima je izmakla pobjeda samo zbog toga što su 30 sekundi kasnije predali rješenja. Četvrto mjesto zauzeo je Ilija Ozdanovac iz Privlake kod Vinkovaca. Učestvovalo je 13 takmičara i svi su nagrađeni knjigama.

Kako u šali reče sekretar Slavko Bovan, i uz takvo internacionalno te enigmatski i rješavački izvrsno potkovano članstvo, EKK ipak neće pretendirati da bude najbolji enigmatski klub na svijetu, ali za Balkan to već – nije isključeno.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok