MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 14. 03. 2015.

Osnovan Enigmatski klub "Kikinda"

Vanja Tomašev, Ilija Stančul, Zlatan Pupezin, Slavko BovanVanja Tomašev, Ilija Stančul, Zlatan Pupezin, Slavko Bovan(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje, ovdje i ovdje)

Na Dan broja pi, 14. marta 2015. godine, u Kulturnom centru Kikinda, održana je osnivačka skupština Enigmatskog kluba "Kikinda" (EKK). Osnivači su bili: Ilija Stančul, Zlatan Pupezin, Slavko, Milijana i Ognjen Bovan, Marko Cvijan, Paja Čudanov, Mirjana Grbić, Dobrivoj Jerinkić, Dragomir Karanović, Čedomir Milanović, Danica Stojkov, Ervin Šalgo, Vanja Tomašev, Josip Dubrović, Tunjo Džijan, Miodrag Ivanišević, Jovan Nedić, Ilija Ozdanovac i Milorad Živanić.

EKK će, bar u početku, djelovati kao sekcija u okviru Enigmatskog saveza Srbije. Među osnivačima i prisutnima na osnivačkoj skupštini bila su i četvorica enigmatičara iz Hrvatske (iz Belog Manastira, Osijeka, Privlake i Vinkovaca) i dvojica iz Beograda, a u klub su se – osim Kikinđana - već učlanili enigmatičari iz Bora, Valjeva, Vladičinog Hana, Skoplja, Podgorice i Splita.

Na skupštini, kojoj je predsjedavao Slavko Bovan, donijet je akt o osnivanju, usvojen statut i izabrano predsjedništvo. Prvi predsjednik EKK-a je Zlatan Pupezin, jedan od doajena srpske enigmatike i autor prve osmosmjerke u Srbiji, potpredsjednik je Vanja Tomašev, jedan od najuspješnijih učesnika televizijskih kvizova u Srbiji, a sekretar je Slavko Bovan, jedan od najpoznatijih enigmata na srpskohrvatskom jeziku i vlasnik najvažnijeg enigmatskog bloga "Enigmatika" (tupljenje i oštrenje)" s područja bivše Jugoslavije. Za počasnog predsjednika izabran je Ilija Stančul, jugoslovenski enigmatski doajen s pseudonimom Stil, najstariji aktivni kikindski enigmata.

Osnivači enigmatskog kluba u KikindiOsnivači enigmatskog kluba u KikindiOd planiranih aktivnosti do kraja ove, 2015. godine posebno su naglašene sljedeće: kviz za učenike kikindskih osnovnih škola, enigmatska takmičenja u školama, uključenje u kikindske Dane ludaje prigodnim sastavljačkim i rješavačkim takmičenjem, izdavanje povremenog biltena, više aktivnosti na internetu (od kojih je prva uključenje u realizaciju enigmatskog Memorijala "Đuro Knežević"), učešće na okupljanjima enigmata u Srbiji i regionu i drugo.

Nakon skupštine, održano je Prvo prvenstvo Kikinde u rješavanju enigmatskih zadataka. Prvi rješavački prvak Kikinde postao je Milorad Živanić iz Beograda, s maksimalnim učinkom od 250 bodova. Drugo i treće mjesto zauzeli su Kikinđani Vanja Tomašev i Čedomir Milanović, kojima je izmakla pobjeda samo zbog toga što su 30 sekundi kasnije predali rješenja. Četvrto mjesto zauzeo je Ilija Ozdanovac iz Privlake kod Vinkovaca. Učestvovalo je 13 takmičara i svi su nagrađeni knjigama.

Kako u šali reče sekretar Slavko Bovan, i uz takvo internacionalno te enigmatski i rješavački izvrsno potkovano članstvo, EKK ipak neće pretendirati da bude najbolji enigmatski klub na svijetu, ali za Balkan to već – nije isključeno.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok