MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 19. 06. 2009.

Međunarodna smotra folklora u Dardi

Smotra folklora u Dardi
Crnogorski folkloraši iz Đenovića

U petak, 19. VI. 2009. godine, s početkom u 20 sati, na ljetnoj pozornici Sportsko-rekreacijskog centra (SRC) "Đola" u Dardi održana je 3. Međunarodna smotra folklora nacionalnih manjina povodom Dana Općine Darda – blagdana Svetog Ivana Krstitelja. Smotru su organizovali SKD "Prosvjeta", pododbor Darda, i KUD "Branko Radičević", a na njoj su učestvovali:

- KUD "Biser" iz Kičeva (Makedonija),
- KUD "Sloga" iz Đenovića (Crna Gora),
- KUD "Branislav Nušić" iz Borova,
- KUD "Čardaš" iz Suze,
- Mađarski KUD Darda,
- Romski KUD Darda,
- Folklorna sekcija jagodnjačkog pododbora SKD-a "Prosvjeta"
i domaćin KUD "Branko Radičević".

Dan kasnije, u Borovu je održan 10. Međunarodni festival folklora na kome je učestvovalo 8 KUD-ova iz 6 zemalja, a među njima kičevski "Biser", đenovićka "Sloga" i darđanski "Branko Radičević". Zanimljivo je, na kraju, spomenuti još i to da su crnogorski folkloraši spavali po kućana u Dardi, a makedonski po kućama u Borovu.

 Svi učesnici Međunarodne smotre folklora nacionalnih manjina u DardiSvi učesnici Međunarodne smotre folklora nacionalnih manjina u Dardi

Pročitano 2283 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok