MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 23. 01. 2016.

Održana druga radionica "Menadžmenta volontera"

'Podizanje motivacije' polaznika'Podizanje motivacije' polaznika(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 23. I. 2016. godine, od 9 do 15 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održana je druga edukacijska radionica pod nazivom "Kako naći odgovarajući posao za volontera i obrnuto" iz trodijelne edukacije "Menadžment volontera", koja se provodi u sklopu "Oazinog" projekta "Naučimo volontirati". Taj projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Radionicu su vodile edukatorice Martina Hećimović i Matea Vranješ iz Osijeka.

"Osnivanje" nove udruge
Na samom početku druge radionice polaznici su se prisjetili gradiva s prve radionice kako bi mogli nastaviti dalje učenje. Prvi dio radionice bio je na temu" Proces uključivanja volontera", koji je bio zamišljen kao timski rad i to na način da svaki tim osmisli naziv i logo svoje udruge te izradi vlastiti statut i navede djelatnosti kojima će se baviti. Zadatak je prošao vrlo uspješno, s puno novih kreativnih ideja i aktivnosti budućih udruga.

Posao volontera
U drugom dijelu radionice zadatak je bio osmisliti i izraditi opis posla volontera u skladu s navedenim aktivnostima novoosmišljenih udruga. Tu je trebalo timski izraditi obrasce i opisati kakav profil volontera je potreban za određenu djelatnost, navesti potrebno vrijeme volontiranja, odgovorne osobe i obveze volontera.

Prezentiranje putem medija
Posljednji dio radionice bio je na temu medija i kako određene aktivnosti učiniti zanimljivijim i prepoznatljivim te na koji način ih prezentirati putem medija (novina, društvenih stranica, letaka). Svaki tim dobio je jasan zadataka na koji način mora osmisliti i oglasiti svoje aktivnosti kako bi privukao što više volontera da se uključe u njih. Timovi su bili vrlo kreativni, tako da je bilo i pjesme, i skeča, i internetskog oglasa, što je nasmijalo sve prisutne i osiguralo zabavan duh same radionice.

Između nabrojanih zadataka polaznike je i ovog puta (do)čekalo podizanje koncentracije i motivacije kroz nove igrice, ali ovoga puta u natjecateljskom duhu.

Polaznici
Druga edukacijska radionica imala je 10 polaznika (od 17 prijavljenih). Polaznici edukacije i budući koordinatori volontera su: Dajana Čapo, Berta Gubić, Vanesa Kovač, Sandra Kušenić, Dragana Lisjak, Valentina Markan, Sanela Stanojević, Tea Stanojević, Gordana Tkalec Čepčik i Saša Vučković.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti