MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 20. 11. 2015.

Svečana sjednica belomanastirskog VSNM

Preko 100 članova, gostiju i građanaPreko 100 članova, gostiju i građana(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 20. XI. 2015. godine, s početkom u 19 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira održana je svečana sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine (VSNM) u Gradu Belom Manastiru povodom slave vijeća Sv. Arhangela Mihaila. Na sjednici se okupilo preko stotinu članova Vijeća, pozvanih gostiju iz Baranje, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te zainteresiranih građana.

Sjednicu je vodila Aleksandra Dvornić, potpredsjednica Vijeća, a goste je pozdravio i kraći izvještaj o radi Vijeća podnio predsjednik Predrag Stojanović. Potom su skup pozdravili i krsnu slavu čestitali dr. Milorad Mišković iz Osijeka, Dragan Todić iz Borova, Jadranka Sabljak, Svetozar Vakanjac, Jovan Ajduković iz Vukovara i Ružica Joh.

Recital o krsnoj slavi
Nakon recitala o krsnoj slavi, koji su održale učenice Selena Bagić, Sara Strajnić i Sara Poznanović, sekretar Vijeća Aleksandar Momčilović i predsjednik Stojanović uručili su priznanja i nagrade osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji su postigli zapažene rezultate na županijskim i državnim takmičenjima u školskoj godini 2014/15. te učenicima nosiocima javnih priznanja Zajednice športskih udruga Grada Belog Manastira za 2014. godinu.

Priznanja učenicima
Priznanja su dodijeljena Mihajlu Ćuku za osvojeno 3. mjesto na županijskom takmičenju iz engleskog jezika, Momčilu Laketi za osvojeno 2. mjesto na 6. Hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru, Romani Ljepojević, članici Ženskog rukometnog kluba (ŽRK) Baranja – Beli Manastir, za dobivenu plaketu najperspektivnije sportašice u 2014. godini te Ozrenu Maliniću, članu Karate kluba "Beli Manastir 98", za dobivenu plaketu najperspektivnijeg sportaša u 2014. Nagrade su dodijeljene i mentorima Mihajla Ćuka (prof. Tomislav Hajduković) i Momčila Lakete (prof. Gabrijela Feher). Učenici su nagrađeni plaketom, tabletom i knjigom "Oj Vidovo Vidovo" autora Milana Dvornića, a mentori (koji nisu bili na sjednici) monografijom Belog Manastira. Dodjela priznanja završena je nastupom Momčila Lakete, koji je izveo "Ukrajinski ples" Jevgenija Derbenka.

Gosti
Među gostima na svečanoj sjednici bili su belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš, predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak, generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Živorad Simić, saborski zastupnik Šandor Juhas, belomanastirski sveštenici Dragan Vukadinović, Branimir Mihajlović i Vlado Kljajić, predstavnici općina Darda (Radomir Čvarković), Jagodnjak (Anđelko Balaban), Kneževi Vinogradi (Stojan Petrović) i Popovac (Zoran Milošević), predstavnik Vukovarsko-srijemske županije Jovan Ajduković, predstavnici drugih belomanastirskih manjina (romske Duško Kostić i mađarske Ružica Joh), ravnatelj Gimnazije Beli Manastir Veljko Frank, predsjednik borovskih "Čuvara srpskog identiteta i srpskih običaja" Dragan Todić, predstavnici brojnih srpskih organizacija iz Belog Manastira i Baranje te predsjednik VSNM Osijek dr. Milorad Mišković i drugi. Mirovnu grupu Oaza predstavljala je Jelena Opačić-Matijević, koja je i članica Vijeća.

Nakon završetka svečane sjednice, za sve prisutne priređeno je druženje sa zakuskom.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok