MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 01. 11. 2015.

Rad "Oazine" praonice (X/2015)

Sušenje opranog rubljaSušenje opranog rubljaMirovna grupa Oaza obavlja i besplatno pranje rublja za ugrožene Belomanastirce. Većinom su to korisnici socijalne usluge pomoći u kući za starije osobe. Oni su najčešće bolesni i sami, ili nemaju riješen problem pranja rublja, pa im je to znatna pomoć u svakodnevnom životu i održavanju higijene. Gerontodomaćice donose rublje na pranje u "Oazinu" praonicu, suše ga, slažu i vraćaju korisnicima, a nekima odnose i kući odmah nakon pranja jer imaju zaštićen prostor za sušenje.

U mjesecu listopadu (oktobru) 2015. godine "Oazina" praonica oprala je ukupno deset mašina rublja. Od toga je devet mašina oprano za ukupno pet osoba. Prala se posteljina, ručnici, spavaćice, sitnije rublje, pidžame, zavjese, odjeća i drugo.

Kako "Oaza" dobiva doniranu odjeću za svoju Burzu odjeće i obuće, ponekad se takvi predmeti moraju oprati. U mjesecu oktobru oprana je jedna mašina donirane odjeće, koja se sastojala od muških košulja dugih i kratkih rukava. Ostalu je doniranu robu bilo dovoljno osvježiti posebnim sredstvima za njegu tkanine. Oprane stvari, sada kad je hladno vrijeme, suše se u zajedničkom prostoru Društvenog centra.

Pročitano 860 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok