MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 26. 09. 2015.

Nova sportska disciplina – bundomet

Igrač mora biti spretan i brz, ali i nježanIgrač mora biti spretan i brz, ali i nježan(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 26. IX. 2015. godine, a u sklopu "Medenog sajma", na belomanastirskom Trgu slobode po prvi put održan je turnir u novoj, atraktivnoj sportskoj disciplini – bundometu, koja bi trebala postati sastavni dio tradicionalne višednevne manifestacije "Jesen u Baranji". Nogomet bundevom od igrača traži više nego običan nogomet jer treba biti spretan i brz, ali istovremeno i nježan, budući da svaka razbijena lopta od bundeve donosi negativan bod (odnosno gol za protivničku ekipu).

Igralište dimenzija 10 x 4 metra bilo je posuto slamom debljine 10-20 centimetara i okruženo balama slame visine od 60-70 centimetara. Na prvom baranjskom bundometnom turniru okupile su se četiri "mlade" ekipe – a kako ih drugačije nazvati, bez obzira na životnu dob pojedinih igrača, kad se bundomet igrao prvi put. Građani koji su se okupili oko igrališta od slame navijali su za svoju ekipu, očekujući pobjedu u igri koja traje dva puta po pet minuta. Igrači bi mogli igrati i dulje, ali se prebrzo "troše" lopte od bundeve.

Na kraju turnira, prvo mjesto osvojila je ekipa SKUD-a "Jovan Lazić", druga je bila ekipa BTR, treći su bili "Praktikanti" iz TZ Baranje, dok je četvrto mjesto zauzela ekipa karanačke "Baranjske kuće".

(Izvor i foto: Rajko Cicak, BaranjaMedija)

PS. Bilo bi bolje da je nove sportska disciplina nazvana – bundevomet jer se ipak igra bundevom, a ne – bundom. Ima vremena da se do jeseni 2016. godine to – ispravi.

Pročitano 1421 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok